TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Windows 7 RTM i Daemon Tools

Windows 7 RTM i Daemon Tools
« dnia: 07 Sierpień 2009, 13:17:03 »
Witam,
zainstalowałem dzisiaj Windowsa wersję RTM i niestety nie działa na nim Daemon Tools (nawet ten najnowszy ze strony producenta, ten co niby Windows 7 Full Compatible ;) Objawy są standardowe, czyli już przy instalacji programu (chyba podczas instalacji SPTD) instalator w kółko restartuje komputer, tak jak to miało miejsce w buildach przed wersją RC. Jest na to jakieś rozwiązanie? Widziałem, że wielu osobom chodzi DT normalnie, więc nie wiem co u mnie jest nie tak.
Z góry dzięki.

Odp: Windows 7 RTM i Daemon Tools
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Sierpień 2009, 16:37:54 »
Da się zrobić żeby działało ale nadal są z nim problemy radze zainstalować darmowego Virtual CloneDrive link do programu na dole. Nie ma z niam żadnych problemów.

http://www.slysoft.com/en/virtual-clonedrive.html

« Odpowiedź #2 dnia: 08 Sierpień 2009, 22:01:13 »
ściągnij najnowszą wersję SPTD:
wersja 32-bitowa
wersja 64-bitowa
Zainstaluj, restart kompa. Teraz włącz instalkę Daemona i zainstaluj normalnie. Instalator nie będzie pytać o SPTD, ponieważ będziesz już w systemie takową posiadać.

Pozdrawiam

Offline BL4CK

« Odpowiedź #3 dnia: 08 Sierpień 2009, 23:01:10 »
Witam ta wersja DAEMON Tools Lite v4.30.4 (with SPTD 1.58) klikasz podwójnie prosi o restart po restarcie next next next Ok i zainstalowany nie było u mnie żadnych problemów jedynie co zauważyłem że uninstalator nie dodaje się do "Programów i funkcji" trzeba to zrobić z poziomu start>programy