TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Problemy z zainstalowaniem sterowników i inne

Problemy z zainstalowaniem sterowników i inne
« dnia: 09 Sierpień 2009, 14:05:07 »
Witam,
Od paru miesięcy, (bodajże od maja) używam Windowsa 7. Co prawda zraziłem się do nowych windowsów przez Viste ale siódemka to jest prawdziwy, godny następca XPka.
Nie miałem żadnych problemów aż do niedawna.
Najważniejszym problemem który mnie strasznie denerwuje jest odrzucanie jakichkolwiek sterowników przez Windowsa. Czy to od karty graficznej (GeForce 8600GT) czy od dźwiękowej (Realtek HD audio zintegrowana z pł. główną Asus P5K) , nie idzie :(
Co prawda z kartą graficzną jakoś se poradziłem ale nie jestem pewien czy wszystkie składniki sie zainstalowały bo instalowałem przez manager urządzeń ale dalej sobie nie radze z dźwiękiem.
Pewnego dnia chciałem sobie zaktualizować stery od karty dzw. (to znaczy doinstalować ten programik do jej obsługi) i nagle sterownik zamiast się zaktualizować to się odinstalował O_o
Więc zassałem najnowsze sterowniki ze strony Asusa lecz te pod koniec instalacji wywalają błąd w stylu "instalacja zakończyła się niepowodzeniem" (Z realteka też próbowałem - bez skutku)

Dokładne specyfikacje mojego systemu:
Windows 7 Build 7127 x64 z pakietem językowym - polskim
2GB DDR2 800mhz @ 1050mhz Geil
Core 2 Duo E6550 2,44GHz @ 3,15 GHz
GeForce 8600GT też po lekkim OC
Płyta główna Asus P5K
2 dyski ATA: 80GB Seagate i 160GB WD
Zasilacz Corsair 450W

Kolejne problemy jakie zauważyłem to:

*Windows nie widzi Avasta Home edition jako działającego antywirusa (tak, aktywowałem go) w centrum akcji upomina mi o braku antywirusa.
*Podczas klasyfikacji systemu windows wyskakuje błąd

*Poczas aktualizacji DirectX również wyskakuje błąd

Nie wiem co sie dzieje, czy to wina jakiegoś wirusa czy ja coś nieświadomie zrobiłem.
Proszę o pomoc, naprawdę nie chce formata :/
A tak przy okazji to czy da sie "Zaktualizować" build Windowsa? tzn. mam teraz Build 7127 i chciał bym zaktualizować do RTM? Da się bez konieczności formatowania?

Odp: Problemy z zainstalowaniem sterowników i inne
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Sierpień 2009, 11:38:51 »
Przeskanuj antywirem.

Co do aktualizacji to da się, ale więcej z z tego problemów niż pożytku.
Najlepiej format i czysta instalacja.