TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Problem z internetem USB

Offline Eddy

Problem z internetem USB
« dnia: 23 Grudzień 2008, 18:20:23 »
Zainstalowałem system... trochęto potrwało (30min - 2,0/1280RAM/7300GT)
system spodobał mi się... przyjemny interfejs ;) od początku wywaliło info o antywirusie... chciałem odpalić IE8?
a tu info, że nie ma kabla... chcą żebym podłączył etherneta ;/ a ja tutaj mam USB, bo ethernet idzie do drugiego kompa... i nie da rady zrobić inaczej :) wie ktoś jak rozwiązać ten problem ?

Offline michau

• 3974
Odp: Problem z internetem USB
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Grudzień 2008, 18:30:46 »
Zainstaluj sterowniki do modemu i pójdzie :) Jaki masz modem i dostawcę? Ja mam neta z kablówki na usb i działa.

Jak coś to na GG
« Ostatnia zmiana: 23 Grudzień 2008, 18:35:14 wysłana przez michau »

Offline umcs

• 229
« Odpowiedź #2 dnia: 23 Grudzień 2008, 18:37:06 »
Ty lepiej uważaj, bo tez tak miałem ale chomik mi przegryzł kabel od kablówki, a się namęczyłem zanim się zcziłem, uhuhu... Ale zainstalowanie sterowników tez powinno pomóc. Ja nie prócz tego nie musiałem robić.
Uczyłem się indyjskich tradycji, szukałem wyciszenia, ćwiczyłem jogę, uczyłem się "Kamasutry", spróbowałem herbatę "Lipton" i zdecydowałem dalej PIĆ WÓDKĘ.

Offline michau

• 3974
« Odpowiedź #3 dnia: 23 Grudzień 2008, 18:38:40 »
Nie każdy w domu trzyma gryzonie ;)

Offline umcs

• 229
« Odpowiedź #4 dnia: 23 Grudzień 2008, 18:41:23 »
Przezorny zawsze ubezpieczony, hehe :D
Uczyłem się indyjskich tradycji, szukałem wyciszenia, ćwiczyłem jogę, uczyłem się "Kamasutry", spróbowałem herbatę "Lipton" i zdecydowałem dalej PIĆ WÓDKĘ.

Offline Eddy

« Odpowiedź #5 dnia: 23 Grudzień 2008, 18:44:19 »
spróbuję te stery zainstalować :) na XP nie trzeba było tego robić...
nie mam żadnych chomików :P poza tym teraz piszę z XP... więc kabel w porządku ^^

<zw>

Offline michau

• 3974
« Odpowiedź #6 dnia: 23 Grudzień 2008, 18:45:38 »
Na pewno sterowników do modemu niema i dlatego nie wykrywa połączenia i nie ma łącza ze światem.

Offline Eddy

« Odpowiedź #7 dnia: 23 Grudzień 2008, 19:05:46 »
przedtem jakoś nie udało się zainstalować sterów :) myślałem, że to obejdę... zainstalowałem wkońcu stery...
oczywiście nie obyło się bez błędów...

ale na szczęście se7en sam sobie z tym poradził ;) uruchomił instalację ponownie z rekomendowanymi ustawieniami (?)

edit:
można zamknąć ;)

Dostawca: ICP 4mb (Internet Cable Provider)
Modem: Motorola SB5100
Rozwiązanie: Instalacja sterowników
« Ostatnia zmiana: 23 Grudzień 2008, 20:04:02 wysłana przez michau »

Offline michau

• 3974
« Odpowiedź #8 dnia: 23 Grudzień 2008, 19:09:52 »
Problem rozwiązany.

Temat zamykam.