TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Final RTM i nie działający napęd DVD.

Final RTM i nie działający napęd DVD.
« dnia: 10 Sierpień 2009, 13:19:40 »
Witam! Ten problem wlecze się za mną od wersji Pre RTM, na RC było wszystko ok. MD5 i reszta tych kodów się zgadza (Zukona). Płytę wypaliłem w UltraISO z prędkością 4x, używam tylko i wyłącznie płyt Verbatim, bo znam ich jakość. Płytka wypalona, oczywiście zaleciłem jeszcze weryfikacje danych i git. Restart kompa>bios>botowanie na napend. Znowu resecik i jedziemy, wciskam dowolny klawisz. Pokazuje się niebieski obraz na środku spoczywa myszka, przy niej kręci się kółeczko na znak, że komp pracuje nad czymś. Za chwile kółeczko znika, napęd przestaje działać. Czekałem jakieś 20 minut, czasem płyta sie chwile pokręciła, ale w dalszym ciągu nic. I co znowu mam instalować z dysku twardego i nie mieć możliwości odczytu płytek? Firmware nawet zaktualizowałem i nic.
Macie jakieś pomysły?
« Ostatnia zmiana: 10 Sierpień 2009, 15:38:13 wysłana przez michau »

Offline michau

• 3974
Odp: Final RTM i nie działający napęd DVD.
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Sierpień 2009, 13:45:28 »
http://www.windows7.pl/forum/index.php/topic,1383.0.html

Cóż mogę powiedz, zostaw kompa na dłużej może pójdzie.

Może aktualizacja do BIOSa jak jest :)

Offline orzech

• 199
  • Windows 7 Ultimate PL
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Sierpień 2009, 14:08:23 »
Kup nowy napęd i po kłopocie. Chyba że faktycznie masz zbyt stary sprzęt.
Intel Core Duo T2390 @ 1.86 GHz 1 MB L2 cache | 2GB DDR2 667 MHz | Intel GMA X3100 LCD CrystalBrite. | Windows 7 build 7600 activated.

« Odpowiedź #3 dnia: 10 Sierpień 2009, 15:36:31 »
Napęd kupowałem jakieś 3 miesiące temu.
Jest to TSST Corp. czyli jakby nie patrzeć samsung. W XP wszystko śmiga należycie, na Viście też śmigał.
Moj sprzęt nie jest najnowszy, ale bez przesady
AMD Athlon x2 3800+ 2.0 GHz @ 2.10 Ghz
Asus M2N-X (nForce 520MCP)
2 GB ramu Kingstone 667Mhz
Inno 3D Geforce 7300GT 256MB
Dysk Samsung 160GB SATA
Wypalarka TSST Corp. (toshiba&samsung) SH-S223F (firmware SB03)
//edit.
Przeflashowałem Bios i chyba pomogło, zobacze jak mi się XP zbuntuje:) Hehe.
Dzięki za pomoc.
« Ostatnia zmiana: 10 Sierpień 2009, 16:11:52 wysłana przez qwertylol »