TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Urządzenie wielofunkcyjne brother, problem z instalacją

Urządzenie wielofunkcyjne brother, problem z instalacją
« dnia: 12 Sierpień 2009, 12:43:17 »
Witam

Mam następujący problem z instalacją urządzenia wielofunkcyjnego brother DCP-135C. Pobrałem ze strony producenta sterowniki do visty, wcześniej próbowałem także, tych umieszczonych na płycie. Aby w pełni korzystać z możliwości urządzenia trzeba mieć zainstalowany tzw pakiet MLF-Pro, robię wszystko krok pokroku, tak jak każe mi instalator. Instalacja dochodzi praktycznie do końca, ale tak jakby wiesza sie na momencie podłączenia kabla usb. Tutaj obrazek: http://iv.pl/images/xgsq2dmr1dtq258qia5.jpg
Podpinam kabel usb, włączam urządzenie, po chwili w systemie instalują sie wszystkie potrzebne sterowniki, ale instalator stoi w miejscu, tzn nie uaktywnia się przycisk "dalej", natomiast gdy klikam anuluj, wszystkie komponenty zostają usuwane. Chciałbym się dowiedzieć, czy właściwie w jakiś sposób w systemie Windows 7 RTM 32bit, da sie jakoś zainstalowac poprawnie te urządzenie, albo przynajmniej pominąć ten krok. Fakt, że aby korzystać z drukarki wystarczy tylko podpiąć kabel i poczekać, aż zainstalują sie sterowniki, ale do skanera potrzebny już jest ten cały pakiet MLF.