TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Problem z bootowaniem

Offline Rataj93

• *
  • 8
  • Rataj93
Problem z bootowaniem
« dnia: 13 Sierpień 2009, 09:52:06 »
Witam, Nagrałem obraz ISO na płytę tak jak kazali w instrukcji. Nagrywałem programem Ashampoo Burning Studio. Wybieram przy starcie systemu Boot Menu i wybieram CD/DVD ale płyta się nie bootoje i włącza się stary Windows. Co zrobić?

Odp: Problem z bootowaniem
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Sierpień 2009, 09:55:17 »
Witam, Nagrałem obraz ISO na płytę tak jak kazali w instrukcji. Nagrywałem programem Ashampoo Burning Studio. Wybieram przy starcie systemu Boot Menu i wybieram CD/DVD ale płyta się nie bootoje i włącza się stary Windows. Co zrobić?
No jak sie nie bootuje to moze zle nagrales.Otworz plyte spod systemu w UltraISO i sprawdz czy w okienku jest napis Bootowalna UDF.Oczywiscie po zmianie kolejnosci bootowania w biosie i wyjsciu z niego zapisujesz zmiany?

Offline Rataj93

• *
  • 8
  • Rataj93
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Sierpień 2009, 09:58:42 »
No nie jest ;/ To jak i czym nagrać żeby była bootowalna ??

« Odpowiedź #3 dnia: 13 Sierpień 2009, 10:16:56 »
Obraz systemu masz w UDF jak rozumiem plik obrazu jak wrzucisz do UltraISO jest bootowalny czy tez nie?

Offline Rataj93

• *
  • 8
  • Rataj93
« Odpowiedź #4 dnia: 13 Sierpień 2009, 10:20:11 »
Dobra już sobie poradziłem:))