TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Problem z ad-hoc

Problem z ad-hoc
« dnia: 13 Sierpień 2009, 19:41:28 »
Witam, zainstalowałem Win7 na swoim EeePc i bez problemów podłączyłem się do już istniejącej sieci ad-hoc. Problem zrobił się gdy zainstalowałem Seven na komputerze,który udostępniał połączenie internetowe. Automatycznie wykrył mi sieć,którą utworzyłem ale po podłączeniu się do niej określa ją mianem unidentifined network zamiast NET ( tak nazywała się sieć ) dodanie tej sieci w zarządzaniu sieciami bezprzewodowymi nic nie dało. No i zostałem bez sieci na pozostałych dwóch komputerach - jest ktoś w stanie pomóc rozwiązać problem ?

Odp: Problem z ad-hoc
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Sierpień 2009, 21:06:26 »
Zauważyłem dodatkowy problem - otóż namnaża mi się jak królików coraz więcej sieci. Po fiasku działania net, stworzyłem nową o nazwie Dom. A aktualnie mam już Dom 4 :/ Zielonego pojęcia nie mam co się dzieje z systemem. A pomoc jest pilnie potrzebna, bo na jednym z komputerów siedzi mój tata i teraz ciągle mi marudzi,że nie ma internetu.

Edit: problem rozwiązany - nie było włączonego dhcp,które win7 samo sobie włączyło

Edit2: A jednak nie do końca - sieć mi fiksuje. Nie chce się łączyć, czasem połączy potem rozłącza w dziwnych okolicznościach :/ I znowu trzeba kłopotliwie walczyć z siecią. Chyba najelpszym rozwiązaniem będzie zakup routera.
« Ostatnia zmiana: 15 Sierpień 2009, 10:19:56 wysłana przez dawidos160 »