TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Adres ip

Adres ip
« dnia: 17 Sierpień 2009, 20:46:52 »
Witam zainstalowałem sobie windows 7 wicie że po instalacji standardowy język to angielski, wiem że istnieje spolszczenie pobiore ale po tym jak pomożecie mi z moim problemem. No więc z angielskiego prymusem nie jestem więc proszę któregokolwiek usera o napisanie mi dokładnie gdzie trzeba wpisać adres ip brame itp bo ja nie mogę znaleźć a z internetu korzystam prosto ze szkynki mojej firmy któa wymaga wpisania ip bramy itp jeśli ktoś wie gdzie to się znajduję to proszę o pomoc. Będę bardzo wdzięczny pozdrawiam  :)

Odp: Adres ip
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Sierpień 2009, 10:15:10 »
Klikasz po kolei:
1. Start -> Control Panel
2. Network And Sharing Center
3. Adapter Settings (po lewej stronie od góry powinno być)
4. Tutaj musisz wybrać swoje połączenie internetowe (mimo że internet jeszcze Ci nie działa to przy zainstalowanych sterach do karty sieciowej i podłączonym kablu do neta powinno się to połączenie pokazać).
5. Po znalezieniu połączenia klikasz na niego prawym przyciskiem myszy, wybierasz "Properties".
6. Z listy wybierasz "Internet Protocol Version 4"
7. Pojawi Ci się okno do wpisania wszystkich danych do dostępu do sieci (adresy IP, serwery DNS, brama). Zatwierdzasz i powinno działać.