TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Problem z GG oraz wyłączaniem się

Problem z GG oraz wyłączaniem się
« dnia: 31 Lipiec 2009, 11:13:37 »
Witam
Mam win 7 build 7600 RTM. Problem polega na tym, że po którymś tam restarcie i próbie ponownego restartu bądź wyłączenia, system się wiesza. Tylko cały czas pisze, że trwa wyłączanie komputera to kółeczko się kręci tak jakby komputer myślał i dalej nic. Po ponownym restarcie systemu sytuacja się powtarza. Wtedy można wyłączyć system tylko ręcznie. Takie same przestrzały miałem na buildzie 7100 RC.
Sprawa kolejna to gg. Mam w tej najnowszej wersji. Po starcie systemu pokazuje się ikonka w trayu i dalej nic nie reaguje tylko sobie jest w trayu na statusie niedostępny. To samo było na 7100 RC. Próbowałem killować proces gg lecz też nie da się wyłączyć siłowo gg (gdy wszystko gra i problemy te nie występują to spokojnie mogę kilować proces gg). Przy próbie deinstalacji gg również deinstalator się wiesza. Ciekawe jest to, ze w tym wszystkim jest zbieżność. Jak widzę po włączeniu systemu, że gg się w ten sposób zwiesiło to od razu wiem, że zawiesi sie komp przy wyłączaniu (hmm jakiś związek gg z tym ?). Po tym jak to się stanie można do usr... smierci restartować ręcznie komputer i dalej się wiesza. Co ciekawe również, że reszta programów działa bez zarzutu, tylko to nieszczęsne gg i wyłączanie lub restartowanie systemu.
Może ktoś się spotkał z podobnym problemem zarówno na buildzie 7100 jak i 7600 i wie jak temu zaradzić ?
Te powyższe rzeczy dzieją się w różnych momentach. Próbowałem szukać przyczyny metodą instalacji danego programu po czym robiłem kilka restartów, tak aby spróbować namierzyć czy po instalacji jakiegoś konkretnego programu zaczynają się szopki, lecz teoretycznie wszystko gra.
« Ostatnia zmiana: 31 Lipiec 2009, 11:15:14 wysłana przez Glatz »

Odp: Problem z GG oraz wyłączaniem się
« Odpowiedź #1 dnia: 31 Lipiec 2009, 15:25:37 »
ja mam bilid 7100 (RC) i mam najnowsze gg (z tą ostatnią aktualizacją) ale nie mam takiego problemu. Natomiast powiem co jedno- skoro mówisz że sysytem nie chce się wyłączyć tylko wtedy gdzy gadu się zawiesza to ja myślę że po prostu gadu w jakiś sposób blokuje jego zamknięcie. Ja ci proponuje w trybie awaryjnym spróbować odinstalować gadu.Jeśli to nie pomoże to ręcznie wywal folder z gg po czym pobierz  gg na nowo i zainstaluj jeszcze raz. Chwilowo nie mam innego pomysł na to.

Offline Boss

« Odpowiedź #2 dnia: 31 Lipiec 2009, 15:53:48 »
Z tego co wiem nowe gg ma problemy z funkcjonowaniem na siódemce. Sprawdź starsze gg 7.
BTW. Polecam AQQ, o niebo lepszy programik od padu-padu, nie sprawia problemów na 7.
:D

« Odpowiedź #3 dnia: 31 Lipiec 2009, 18:03:03 »
Wyłączyłem tylko z autostartu gg i wszystko wróciło do normy. Czyli jednak z tym najnowszym gg jest coś nie halo. Będziem kombinowali ze starszymi wersjami.

« Odpowiedź #4 dnia: 31 Lipiec 2009, 18:24:54 »
Eureka GG wersja 7.7.0 build 3746 śmiga jak ta lala, bez zarzutu. Dzięki koledzy za dobre rady ;)

« Odpowiedź #5 dnia: 18 Sierpień 2009, 15:56:20 »
a jak macie z gg na 7 z dźwiekiem, bo mi często się robi tak ze jak rozmowe w pasku zadań i dostane wiadomość to tylko świeci a nie ma dźwięku
Q8200 4x2,33GHz/4GB DDR3/GTX 260 896MB DDR3/HDD: 500GB