TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

TV w Media Center - kodek nie bangla

Offline Andrew

• *
  • 11
  • Książę ciemności. Gardzę metalami i innym ścierwem
TV w Media Center - kodek nie bangla
« dnia: 24 Sierpień 2009, 12:45:36 »
Wczoraj trochę dłubałem przy kodekach i finalnie udało mi się ustawić ffdshow w WMP12 i Media Centerze jednak pojawił się inny problem - nie mogę oglądać TV. Za każdym razem mam taki błąd:

Odtwarzanie DVD działa bez problemu. Pamiętam, że w XP MCE było tak, że kodek dla TV i DVD był współdzielony. Tutaj chyba już coś zmienili...

Pomoże ktoś?

Odp: TV w Media Center - kodek nie bangla
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Sierpień 2009, 12:10:08 »
ja tez nie moge.mam karte winfast tv expert 2000 i tez nie idzie...

Offline KilKr

• 274
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Sierpień 2009, 12:25:02 »
A nie ma to przypadkiem związku z tym że posiadane przez Was tunery nie są zgodne z MS'owym Media Center? Ja co prawda nie bawiłem się za czasów Visty dodatkiem Media Center, ale z tego co mi wiadomo nie każdy tuner z nim działa. Obecnie mam w domowym kompie coś takiego: http://www.leadtek.com/eng/tv_tuner/overview.asp?pronameid=377 Co prawda sterowników do W7 jeszcze nie ma i używam sterów dla Visty. Z Vistowym MCE jest zgodna więc mogę wieczorkiem sprawdzić czy będzie jakiś problem pod Windows 7.

Offline Andrew

• *
  • 11
  • Książę ciemności. Gardzę metalami i innym ścierwem
« Odpowiedź #3 dnia: 25 Sierpień 2009, 12:40:05 »
Ja kupiłem tuner dedykowany do Media Centera dokładnie taki http://www.hauppauge.pl/site/products/data_pvr150.html

Na XP i Viście działało. Na 7 też dopóki nie zainstalowałem Win7codecs i tam nie zacząłem grzebać żeby odblokować ffdshow dla MC i WMP żeby mieć napisy i płynne odtwarzanie bo nie oszukujmy się - natywne kodeki Windows 7 zwyczajnie ssą ;)

Offline KilKr

• 274
« Odpowiedź #4 dnia: 25 Sierpień 2009, 12:46:49 »
No to chyba pozostaje skorzystać z punktu przywracania aby odmieszać :P Później ewentualnie grzebać krok po kroku aby ustalić jednoznacznie przyczynę tego problemu.