Witajcie,
wczoraj zainstalowałem Windows 7 build 7600 jako drugi system, obok XP, korzystając z wirtualnego napędu (nie miałem pustej płyty). Instalacja poszła gładko, Windows 7 działał. Włączał się automatycznie przy uruchamianiu komputera, więc skorzystałem z EasyBCD i ustawiłem wybór systemów, i wybrałem XP jako domyślny system. Sprawdziłem czy wszystko jest w porządku - wyłączyłem komputer. Pojawił się ekran wyboru systemów i w porządku. Wybrałem XP, żeby zobaczyć czy się odpali. Odpalił się, ale widziałem przy bootowaniu komunikat, coś w stylu "Błąd rozruchu". Mimo to odpalił się prawidłowo. Wyłączyłem komputer i poszedłem spać.
Dzisiaj rano próbuję uruchomić komputer i pojawił się komunikat:
Windows failed to start. A recent hardware or software change might be the cause.
To fix the problem:
1. Insert your Windows installation disc and restart the computer.
2. Choose your language settings and click next.
3. Click "repair your computer."
If you do not have this disc, contact your system administrator or computer manufacturer for assistance.
File: \Boot\BCD
Status: 0xc000000f
Info: An error uccured while attempting to read the boot configuration data.
W sieci można znaleźć rozwiązania tego problemu, jednak opierają się one na uruchomieniu jednego z systemów (zwykle Win7). Ja nie wiem jak uruchomić którykolwiek.
NIE mam płyty z Windows 7, MAM oryginalną płytę z Windows XP. Mam nadzieję, że nie muszę robić reinstalki systemu?
Proszę o pomoc...