TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Przycinanie się windows 7

Przycinanie się windows 7
« dnia: 11 Wrzesień 2009, 15:18:15 »
Witam, jestem nowym użytkownikiem tego forum, i chcę was wszystkich serdecznie powitać. Otóż mój problem polega na tym, że po zainstalowaniu owego win7 builda (30dni) system przycina się co chwilę. Wszystko pracuje bardzo dobrze, z wyjątkiem tego iż nawet podczas bezczynności system przestaje odpowiadać po ok 5sek jest ok, ale nie na długo...  Jest to okropnie uciążliwe, i uniemożliwia pracę na windows 7. I dlatego musiałem powrócić ponownie na win XP (który uważam, że jest niezastąpiony) Moja klasyfikacja komputera to : ATI RADEON X1600/X1650, 2GB RAM, Realtek HD Audio 2,1, Plyta glowna P5Vd2-MX SE, Intel Pentium Dual Core 2x 1.60Ghz. Jeżeli ktoś wie jaka może być tego przyczyna, bądź sam miał taki problem, proszę o wskazówki. Pozdrawiam

Offline alex65

• *
  • 16
  • Music Man
Odp: Przycinanie się windows 7
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Wrzesień 2009, 21:04:49 »
dołączam się
u mnie to samo ....
po bocie słychać dźwięk i tam już się zacina (podczas logowania) i mysza stoi w miejscu ...
a potem to raz chodzi a raz się zacina (w podobny sposób).....
pomoże ktoś ??
Notebook Asus x54HR ; CPU - Intel Pentium B960 x2  2,2@2,4GHz, DDR3 - 4gb,GFX - Ati Radeon HD7470M 1GB,HDD - 500gb hitachi 7200rpm,Mobo - ASUS K54H.
OS - WINDOWS 8 x64 RTM PL.

Offline Bartos

• 148
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Wrzesień 2009, 10:41:52 »
mam to samo, czasami potrafi się zaciąć nawet przy głupim otwarciu folderu, trzeba poczekać ok 5 sek i śmiga i potem znów to samo, całe szczęście rzadko się to zdarza

ja mam zainstalowane wszystkie możliwe aktualizacje od Zukony a wy?

może to przez te łątki?

w sumie uważam że bulid 7229 był najlepszym bulidem tam wszystko chodziło płynnie
Windows MX RGB......Windows 7HP x64

« Odpowiedź #3 dnia: 14 Wrzesień 2009, 11:13:30 »
A sprawdzaliście czy winda sama nie powie o co chodzi?
Mianowicie: Panel Sterowania -> Informacje wydajności i narzędzia -> i po lewej Narzędzia zaawansowane.
Życie jest zbyt krótkie żeby się nie bawić.
--------------------------

Offline alex65

• *
  • 16
  • Music Man
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Wrzesień 2009, 20:48:56 »
ja już swój problem rozwiązałem w znacznym stopniu ...;]
u mnie wystarczyło zrobić tak :
wejść w  Menedżer urządzeń -> urządzenia systemowe -> kontroler zgodny ze standardem High Definition Audio -> i wyłączyć

To spowodowało, że "System przerwań" odszedł :-)
tylko teraz  wystarczy zrobić dźwięk i będzie git ;D
Notebook Asus x54HR ; CPU - Intel Pentium B960 x2  2,2@2,4GHz, DDR3 - 4gb,GFX - Ati Radeon HD7470M 1GB,HDD - 500gb hitachi 7200rpm,Mobo - ASUS K54H.
OS - WINDOWS 8 x64 RTM PL.