TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Problem z pobieraniem sterowników do drukarek

Problem z pobieraniem sterowników do drukarek
« dnia: 05 Wrzesień 2009, 18:40:36 »
Może mi ktoś pomóc, kiedy próbuję dodać drukarkę [Panel sterowania\Sprzęt i dźwięk\Urządzenia i drukarki] i pobieram listę drukarek z Windows Update wyświetla mi się taki komunikat "System Windows nie może pobrać listy urządzeń z rozszerzenia Windows Update. Spróbuj ponownie później".

Dodam że problem problem mam od kiedy zainstalowałem system Windows 7 RTM PL w ENG ISO nie było takich problemów sterowniki same pobierały się po podłączeniu drukarki [teraz nawet podłączenie drukarki lub samoczynne dodawanie drukarki nic nie daje]. Zmiana języka na angielski też nie pomaga - ten sam komunikat w języku angielskim.

Moja drukarka to HP psc 1310. Inne sterowniki np. karta graficzna zainstalowane bez problemu. Kontakt z HP Polska nic nie pomógł.

Odp: Problem z pobieraniem sterowników do drukarek
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Wrzesień 2009, 19:12:29 »
Rozumiem ze nie mozesz jej zainstalowac.A czy inne stery do innych urzadzen system wyszukuje i pobiera z WU jesli istnieje taka potrzeba.Probowales wskazac recznie sterownik?

« Odpowiedź #2 dnia: 05 Wrzesień 2009, 19:45:19 »
Do innych urządzeń p. karty graficznej pobrało się automatycznie lecz np. nie było sterowników do czytnika kart pamięci. Jak ręcznie to zrobić? ;)

« Odpowiedź #3 dnia: 05 Wrzesień 2009, 19:52:27 »
Wejdz na http://catalog.update.microsoft.com/v7/site/Home.aspx spod Internet explorer i wyszukaj sobie sterownik do drukarki.Potem umiesc w jakim katalogu pliki i kaz zainstalowac sterownik recznie (aktualizuj sterownik potem przegladaj moj komputer....i wyszukaj oprogramowanie z okreslonej lokalizacji)

« Odpowiedź #4 dnia: 05 Wrzesień 2009, 20:04:03 »
Gratki dla Ciebie kolego - pomogło  ;)