TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

IIS na Windows 7 Pomocy

Offline Krendzel

• **
  • 58
  • MasterOfFlamaster
IIS na Windows 7 Pomocy
« dnia: 04 Wrzesień 2009, 17:44:25 »
A więc tak co cche zrobić :

Zainstalować i skofigurować IIS na Win 7 RTM, Chcę żeby ten IIS był skonfigurowany pod PHP w sensie żeby było można nanim uruchamiać storny w PHP i PHP5 i do tego MySQL ( PhpmyAdmin najlepiej też )

Taki localhost chce zrobić . może ktoś dać jakis poradnik czy napisać mi szybką instruckje która działa na Win 7 ?

Odp: IIS na Windows 7 Pomocy
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Wrzesień 2009, 18:38:03 »
moze webserv i po sprawie ;)

Offline Krendzel

• **
  • 58
  • MasterOfFlamaster
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Wrzesień 2009, 19:24:45 »
Hah. Jak by mi to działało to bym był happy . XAMMP , Webserv nie działa mi nie wiedzieć czemu

« Odpowiedź #3 dnia: 06 Wrzesień 2009, 05:24:25 »
ale co nie mozesz zainstalowac ?? czy masz problem z portami opisz wyrazniej swoj problem to moze ktos ci pomoze

Offline Tom

• 589
  • ;)
« Odpowiedź #4 dnia: 06 Wrzesień 2009, 10:49:44 »
Webserv nie chce wystartować serwera, albo phpmyadmin nie chce działać. Sam próbowałem wiele razy, bezskutecznie.
Jedynie nadanie praw na katalog webserva pomogło z serwem, ale pma nie ujarzmiłem.
MSI Wind U100  |  W7 RTM Home Premium

« Odpowiedź #5 dnia: 06 Wrzesień 2009, 15:49:32 »
IIS 7.5 pod Win 7 obsluguje PHP bez problemu. Wystarczy zainstalowac server IIS a pozniej skonfigurowac wtyczke FastCGI lub filtr ISAPI aby obslugiwaly requesty PHP. Instalacji mozna dokonac na wiele sposobow. Mozna skonfigurowac recznie albo uzyc IIS Web Installer. Poklikaj na google jest masa materialow o IIS

To powinno byc ok na poczatek ;)

http://learn.iis.net/page.aspx/246/using-fastcgi-to-host-php-applications-on-iis-70/
« Ostatnia zmiana: 06 Wrzesień 2009, 15:51:33 wysłana przez cookiz »