TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Windows 7 RTM aktywacja.

Odp: Windows 7 RTM aktywacja.
« Odpowiedź #60 dnia: 24 Październik 2009, 14:57:25 »
A ja mam nastepujący problem. Wcześniej uzyłem tego => http://forums.mydigitallife.info/showthread.php?t=10895
I chciałem przetestować aktywację klucami. Odinstalowałem tego aktywatora, ale coś się spieprzyło bo mam teraz coś takiego jak chcę atywoawać kluczem OEM SLP
« Ostatnia zmiana: 24 Październik 2009, 15:01:42 wysłana przez Piter573PB »

« Odpowiedź #61 dnia: 24 Październik 2009, 15:36:28 »
Podaj numer swojego GG to coś morze poradzimy ;)

« Odpowiedź #62 dnia: 24 Październik 2009, 18:11:33 »
Wtam
Mam pytanko czym sie rozni wersja RTM 6.1.7600.16397 którą mam obecnie naa swoim kompie od wersji finalnej, która debiutowała 22 pazdzirnika...pytam poniewaz nie wiem czy opłaca się pobierać ten finał.
Pozdrawiam

Offline ARTi87

• 270
« Odpowiedź #63 dnia: 24 Październik 2009, 18:16:42 »
Tym że ty masz na swoim RTM zainstalowane łatki a sklepowa to czysty RTM i tyle

« Odpowiedź #64 dnia: 24 Październik 2009, 18:23:52 »
Tym że ty masz na swoim RTM zainstalowane łatki a sklepowa to czysty RTM i tyle

hmmm ale teraz ten final bedzie pobieral aktualizacjie z WU, a ten RTM chyba nie koniecznie....?

Offline ARTi87

• 270
« Odpowiedź #65 dnia: 24 Październik 2009, 18:31:33 »
Za przeproszeniem gówno prawda  8) Mam już jakis czas i mam zainstalowane łatki sciagniete z WU.Ludzie kiedy w końcu się nauczycie RTM to masz to samo co w pudełku tylko że tu masz na płycie verbetima ;) a w pudełku na ładnej wytłoczonej gdzieś i z ładną naklejką

« Ostatnia zmiana: 24 Październik 2009, 18:33:17 wysłana przez ARTi87 »

« Odpowiedź #66 dnia: 24 Październik 2009, 18:41:04 »
OK spoko dzieki za odpowiedz
w takim razie nic nie sciagam

POZDRAWIAM

Offline ARTi87

• 270
« Odpowiedź #67 dnia: 24 Październik 2009, 18:42:33 »
I prawidłowo.Chociaż jeden przytomny :) Pzdr.

« Odpowiedź #68 dnia: 24 Październik 2009, 18:46:03 »
I prawidłowo.Chociaż jeden przytomny :) Pzdr.

he he dzieki  :D

« Odpowiedź #69 dnia: 24 Październik 2009, 18:55:37 »
Jaka jest własciwie różnica między aktywatorami (np. RemoveWAT od Hazara), a wpisaniem klucza OEM SLP? Jak będę ściagał jakieś aktualizacje z WU to mogę mnie bloknać? I czy jeśli zgeneralizował bym taką instalkę aktywowaną kluczem OEM, to przy ponownej instalacji z takiego nośnika system byłby automatycznie aktywowany?

« Odpowiedź #70 dnia: 24 Październik 2009, 20:50:35 »
"Actually, there's a hidden internal check that is set to go off in 7 days after the official release date, Microsoft has kept a tight seal on this but information about it was leaked today. It's made to check the key used as well as the integrity of Windows Activation Technologies to insure your copy is genuine, otherwise the operating system will fail to boot. It's Microsoft's way of getting back at pirates."

Czy faktycznie tak się stanie?

« Odpowiedź #71 dnia: 24 Październik 2009, 22:59:20 »
"Actually, there's a hidden internal check that is set to go off in 7 days after the official release date, Microsoft has kept a tight seal on this but information about it was leaked today. It's made to check the key used as well as the integrity of Windows Activation Technologies to insure your copy is genuine, otherwise the operating system will fail to boot. It's Microsoft's way of getting back at pirates."

Czy faktycznie tak się stanie?

Blokowanie key'ów SLP ??? "Bez sęsu" ;D

edit: Być może chodzi o te Retailowe klucze które pochodziły z MSDN.

« Odpowiedź #72 dnia: 25 Październik 2009, 11:34:58 »
Witam, przez jakiś czas nie zaglądałem na forum widzę, że wiele się pozmieniało w kwestii aktywacji W7. Mam wielką prośbę czy ktoś był by w stanie mi wytłumaczyć na czym polega aktywowanie kluczem OEM SLP i czy jest lepsze od używania tak rozpowszechnionych już aktywatorów. Pozdrawiam Rengor.

Offline hubert1

• 650
  • "bo liczą się wspomnienia, prawda, prawda" :D
« Odpowiedź #73 dnia: 26 Październik 2009, 18:25:47 »
Aktywując loaderem instaluje się certyfikat, oraz emulator kostki biosu producenta oemowego a do tego klucz oem slp. Z grubsza opisałem metodę.
Aktywacja kluczem to metoda podobna do pierwszej ale sam ją wykonujesz i nie ma kroków 1 i 2. Zazwyczaj aktywacja samym kluczem oem  slp nie powodzi się, to zostaje aktywacja telefoniczna. Dzwonisz i wpisujesz znaki i gites.
Dużo pewniejszy jest sposób z loaderem, ale najwygodniejszym (choć nie zawsze) drugi. Osobiście korzystam z loadera i problemów nie ma żadnych.
PS. Najnajnajnajnajlepsze jest pójście do sklepu i kupienie systemu  ;)

Offline maka

« Odpowiedź #74 dnia: 26 Październik 2009, 20:13:44 »
Moze mi ktos powiedziec gdzie dokladnie  rejestrze pisze nazwa builda? Bo szukam a nie widze ;p