TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Nowy Windows Movie Maker

Nowy Windows Movie Maker
« dnia: 23 Sierpień 2009, 00:12:46 »
Testuję obecnie ten program i denerwują mnie dwie rzeczy . Po pierwsze: przy próbie zmiany formatu obrazu z 4:3 na 16:9 program przestaje odpowiadać i się zamyka. Podobnie jest w przypadku maksymalizacji okna programu. Nie wiem czy dzieje się tak tylko u mnie czy to wina programu. Gdyby ktoś już to zainstalował to czekam na jakiś komentarz w tej sprawie

« Ostatnia zmiana: 23 Sierpień 2009, 00:44:54 wysłana przez Rafal05 »

Odp: Nowy Windows Movie Maker
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Sierpień 2009, 09:43:30 »
U mnie wszystko dobrze chodzi - program moge zmaxymalizowac , zrobiłem nawet próbe z filmem do 1080p - bez problemu konwertuje i takze w 16:9

Sciagnałem go za pomoca : wlsetup-web

« Odpowiedź #2 dnia: 23 Sierpień 2009, 10:33:59 »
Ciekaw jestem dlaczego u mnie to nie działa. Zainstalowany mam Win 7 RC 7100 , monitor mam 16:9, mój aparat fot. również ma opcję robienia zdjęć w takim formacie a jedyny projekt jaki mogę zrealizować to w tym 4:3. Gdyby ktoś miał także RC 7100 niech podzieli się swoimi uwagami odnośnie działania programu

« Odpowiedź #3 dnia: 23 Sierpień 2009, 12:05:21 »
U mnie na Windows 7 RC (7100) chodzi elegancko, nie zawiesza się we wspomnianych sytuacjach.

Offline B4rt

« Odpowiedź #4 dnia: 23 Sierpień 2009, 12:06:43 »
Hmm tez mam RC dopiero co pobrałem i wszystko chodzi, moze spróbuj uruchomic w trybie administratora

« Odpowiedź #5 dnia: 23 Sierpień 2009, 16:35:29 »
Ciekawe czy jest jakiś sposób żeby sprawdzic co powoduje takie zachowanie tego programu

« Odpowiedź #6 dnia: 23 Sierpień 2009, 18:49:18 »
Jedyną różnicę jaką widzę (na screenie) to DPI (rozmiar wszystkiego jest większy). Ustaw na standardowe i sprawdź czy będzie działać normalnie.

« Odpowiedź #7 dnia: 23 Sierpień 2009, 19:13:29 »
Też tak wcześniej myślałem ale po zmianie DPI jest tak samo zle. Tryb rozwiązywania problemów zgodności programów pokazał takie coś

Na stronie Microsoft wyraznie pisze że ta wersja przeznaczona jest wyłącznie do Win 7 i Vista

« Odpowiedź #8 dnia: 23 Sierpień 2009, 19:16:00 »
A kliknij "Wyswietl szczegolowe informacje".Jaki plik badz modul spowodowal blad?

« Odpowiedź #9 dnia: 23 Sierpień 2009, 19:37:53 »
Pokazało się jeszcze to ale wychodzi na to że nie potrafi tego rozwiązać

Daję dalej i koło się zamyka

« Ostatnia zmiana: 23 Sierpień 2009, 19:44:31 wysłana przez Rafal05 »

« Odpowiedź #10 dnia: 23 Sierpień 2009, 19:48:53 »
Napewno ustawiony masz standardowy rozmiar DPI?Ta czcionka troche mimo wszystko dziwnie wyglada...Probowales przeinstalowac program?

« Odpowiedź #11 dnia: 23 Sierpień 2009, 20:11:50 »
Tak , jak już wyżej napisałem przy normalnym DPI też nie działa :(
Instalowałem go 2 razy bo wersja za strony Microsoftu była angielskojęzyczna , dopiero po wejściu na pocztę Windows Live pobrałem ten pakiet w języku Polskim , ale nic to w sumie nie dało

Kwestia złego działania programu Windows Movie Maker wyjaśniona ( chociaż bardzo mi się nie podoba sposób w jaki tego dokonałem ). Przyczyną były stery NVIDIA , po odinstalowaniu nie ma już problemu z programem , indeks wydajności w temacie Grafika nawet się zwiększył z 4,9 na 5,0 . Może jednak jest jakiś inny sposób , dlatego ciekawi mnie opinia ludzi posiadających kartę GeForce i sterowniki NVIDIA 190.38 jak u was się ta sprawa przedstawia . Może wystarczyło by zmienic ustawienia bez konieczności odinstalowania

Nie piszemy posta pod postem! Scalono!
sCooBy^
« Ostatnia zmiana: 25 Sierpień 2009, 10:51:16 wysłana przez sCooBy^ »

« Odpowiedź #12 dnia: 14 Wrzesień 2009, 20:03:36 »
Jeden użytkownik forum Neowin.net miał podobny problem, wersja beta sterowników NVIDII (190.89) już podobno rozwiązuje problemy z Live Movie Makerem. Ja nie sprawdzałem (też u mnie występują w postaci ogólnego braku stabilności aplikacji), gdyż wolę poczekać na wersję stabilną.