TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Stabilność Windowsa 7

Odp: Stabilność Windowsa 7
« Odpowiedź #60 dnia: 08 Luty 2009, 16:48:42 »
Użytkuje ten system pare dni . jedyny mój problem to dźwięk który trzeszczy oraz pojawiające się czasem mrowienia na ekranie ale to raczej wina monitora . odpalałem na nim parę gier i wydaje sie byc grafiak bardziej wydajna jedynie WARROCK sie nie odpala narazie nie doszlem czego to wina . Ogólnie jest lepszy od Visty nie pyta za kazdym razem" czy jestes pewny"  a potem "czy na pewno chcesz" itp :) co irytowało w Viscie . a i problem mam z odpaleniem filmów na subedit  a sciagnolewm codek  dla win7 . zobaczym dalej ...

« Odpowiedź #61 dnia: 08 Luty 2009, 22:23:57 »
witam  :D To tak ...  ;D Systemik bardzo przypadł mi do gustu, patrząc wczesniej na wymagania visty myslalem ze o siódemce na mojej obecnej maszynie moge zapomienc, ale jestem milo zaskoczony. moj pecet nie nalezy do najnowszych ale na w7 daje rade. Sam widze spora roznice w szybkosci w porownianiu do xp`eka i jego modyfikacji. Lece na siódemce juz kolo miecha i nie pamietam aby mi sie zwiesil, choc ma duzo bajerow to jednak nie spowalniaja one kompa. Poza drobnymi szczegolami dla mnie jest b. dobry  ;D

« Odpowiedź #62 dnia: 09 Luty 2009, 21:38:53 »
No ja tez juz mam pare tygodni.Poza problemem z gg ktory juz opisywalem nie mialem z nim zadnych problemow.
Zrobilem formata w koncu i teraz znow dziala jak marzenie ;D
Jedyne co mnie denerwuje to WMP12, mogli by powrocic do 11 bo to byl chyba najlepszy odtwarzacz jaki im sie udalo stworzyc.

Offline gregor_y

• 1313
  • Ten użytkownik jest zabanowany na zawsze
« Odpowiedź #63 dnia: 09 Luty 2009, 21:40:06 »
Jedyne co mnie denerwuje to WMP12, mogli by powrocic do 11 bo to byl chyba najlepszy odtwarzacz jaki im sie udalo stworzyc.

Tu się zgodze wolałem 11 + tryb mini na taskbar... :(

« Odpowiedź #64 dnia: 12 Luty 2009, 20:23:23 »
Witam was (pierwszy post:D)

Korzystam z x64 i jak narazie jedynego BSOD uzyskałem po 4 krotnym włączeniu Orthosa jednocześnie z paintem. Tak to pozatym działa wszystko tip-top i nawet punkbuster się nie pluje^^
Jak pomogłem to daj PLUSA, a jak nie to też daj :D

« Odpowiedź #65 dnia: 13 Luty 2009, 02:07:03 »
witam  :D To tak ...  ;D Systemik bardzo przypadł mi do gustu, patrząc wczesniej na wymagania visty myslalem ze o siódemce na mojej obecnej maszynie moge zapomienc, ale jestem milo zaskoczony. moj pecet nie nalezy do najnowszych ale na w7 daje rade. Sam widze spora roznice w szybkosci w porownianiu do xp`eka i jego modyfikacji. Lece na siódemce juz kolo miecha i nie pamietam aby mi sie zwiesil, choc ma duzo bajerow to jednak nie spowalniaja one kompa. Poza drobnymi szczegolami dla mnie jest b. dobry  ;D

Dodatkowo build 7022 w porownaniu z b.7000 zzużywa średnio ponad 200MB Ram mniej. Wiec patrząc w przyszłość - finalna wersja "siódemki" bedzie zajefajnie dopracowana :)
Chłopaki dobrze nad tym windowsem pracuja :D Graty im się należą ;)
Windows 7 b.7100 64-bit
ASUS P5E-VM DO, E5200 2,5Ghz@3,42Ghz, 2048DDR2 800Mhz@933Mhz, ASUS HD4850
ST3500320AS x2 RAID0 Matrix
GATEWAY 2485W 24" + SAMSUNG LE40A856 40" :D

« Odpowiedź #66 dnia: 13 Luty 2009, 17:49:53 »
Wczoraj zainstalowałem sobie build 7022 i niestety u mnie tak dobrze nie działa :/. Mianowicie W7 mam zainstalowanego na lapku Dell XPS M1530 i problem tkwi w tym, że sam się potrafi nieoczekiwanie wyłączyć przy większym obciążeniu. Mam wrażenie, że Windows 7 nie radzi sobie z kartą graficzną, bo się bardzo szybko nagrzewa. W tej chwili świeżo po uruchomieniu komputera mam 72 stopnie na GPU. Samoczynne wyłączenie nastąpiło przy którymś z kolei renderze grafiki 3D i po kilku minutach gry w Mirrors Edge.
BSODa miałem tylko podczas instalacji systemu (pomogło wyłączenie WiFi i Bluetootha).

Poza tym uważam, iż system jest świetny i gdyby nie te restarty używałbym go jako systemu główniego. Vista zaraz po uruchomieniu  zjada mi 1,18GB ramu (GG i firefox jest wyłączony), a W7 z włączonym nowym GG i firefoxem (otwarte 14 kart) zjada mi 814MB :).

« Odpowiedź #67 dnia: 19 Luty 2009, 15:53:39 »
Przestańcie pisać że W7 czy Vista zajmuje „x” gigabajtów. To nie XP, on rezerwuje a nie zajmuje. To jest wielka różnica i bardzo dobra funkcja.
HP ProBook Windows 7 x64
Help IT
"Na końcu będziemy pamiętać nie słowa naszych wrogów, ale milczenie naszych przyjaciół"

Offline TonyM

• 471
  • Que te pasa man?
« Odpowiedź #68 dnia: 19 Luty 2009, 16:31:10 »
dobra funkcja dla tego kto ma 4GB RAM :] jak ktoś ma 1 a nawet 2 to lepszym rozwiązaniem jest XP...
Moim zdanie M$ z tym nowym builidem bardziej się cofną niż poszedł na przód...

« Odpowiedź #69 dnia: 19 Luty 2009, 17:15:50 »
Czemu uważasz że przy 2gb lepszy jest XP? Bo będzie po starcie zajmował 220mb przy działającym AV? Widok wolnych 1780mb jest taki ważny? Co daje nam pamięć która „leży” i jest niewykorzystywana?
HP ProBook Windows 7 x64
Help IT
"Na końcu będziemy pamiętać nie słowa naszych wrogów, ale milczenie naszych przyjaciół"

« Odpowiedź #70 dnia: 19 Luty 2009, 19:48:58 »
Czemu uważasz że przy 2gb lepszy jest XP? Bo będzie po starcie zajmował 220mb przy działającym AV? Widok wolnych 1780mb jest taki ważny? Co daje nam pamięć która „leży” i jest niewykorzystywana?

Każdy wie o czym piszesz i niepotrzebnie sie pyskujesz - kolega wyżej zauważyl jedynie ze sam ff zjada ponad 800mb co nie jest sterowane przez buffering pamięci .

« Odpowiedź #71 dnia: 19 Luty 2009, 20:19:27 »
„sie pyskujesz” – nie wiem co to znaczy… ale kiepsko świadczy o poziomie prowadzonej dyskusji. Jak się przedstawia jakąś opinie to trzeba umieć ją obronić/bronić. Poza ty kolega wyżej zauważył że W7 z GG i FF zajmuje mu 800mb a nie sam FF tyle zajmuje…
HP ProBook Windows 7 x64
Help IT

QkiZ

« Odpowiedź #72 dnia: 20 Luty 2009, 10:47:15 »
U mnie śmiga elegancko, aczkolwiek zauważyłem, że efekty specjalne pulpitu czasem sypią krzakami w niektórych grach.

« Odpowiedź #73 dnia: 22 Kwiecień 2009, 20:53:49 »
Ja już korzystam prawie całe 2 tyg i narazie tylko raz się sypnął to musiałem go resnąć. Ale dlatego, że wyłączyłęm w połowie aktualizacje windowsa i dostał zwiechy.
Gram na nim w najnowsze gry, pracuje i ogólnie wszystko i chodzi sprawnie i piękniutko. A po zainstalowaniu od przedwczoraj sterowników Nvidia dla W7 działa przepięknie gry zaczeły śmigać o niebo lepiej.
Nie mogę się doczekać RC.

Korzystam z beta 7000 x64

Offline Czujny

• 764
  • zast. red. prow. Komorkomania.pl
« Odpowiedź #74 dnia: 22 Kwiecień 2009, 23:26:08 »
Jeden z niewielu który używa 7000 ;) ale to dość pewny build w przeciwieństwie do np. 7022
A i jak Ci wszystko śmiga na sterownikach do Win7 to spróbuj nVidia do Visty najnowsze, są lepsze o kilka kilkanaście fpsów ;)
Intel E5200| Palit GeForce 9600GSO 768mb DDRIII|2x2GB Kingston|at Windows 8 /// HTC Sensation EX