Witam ponownie,
dzisiaj probowałem zainstalować "Siódemkę" jeszcze raz...
Niestety ponownie porażka. Tym razem przyjrzałem sie pierwszemu błędowi, o którym wspominałem w pierwszym poście.
Brzmi on następująco: "Brak wymaganego sterownika urządzenia stacji dysków CD/DVD. Jeśli masz dyskietkę, dysk CD/DVD (lol) lub flash USB ze sterownikami włóż go teraz."
No więc tutaj nie ma już żadnych niejasności, że chodzi o sterownik SATA. Więc podłączam pendrive'a ze sterownikami, wskazuje mu sterownik i po jakichś 5-ciu minutach czekania dostają kolejny komunikat z błędem: "Nie można odnaleźć żadnych nowych urządzeń. Upewnij się, czy pliki sterowników są poprawne i znajdują się na nośniku instalacyjnym sterownika".
Kompletny bezsens, a sterowniki na pewno poprawne bo ściągane z oficjalnej stronki, do Windows 7.
Co ciekawe, dziwnie zachowuje się napęd DVD podczas instalacji systemu. Najpierw ekran "Instalator rozpoczyna pracę..." trwa dobre 10 minut , napęd w tym czasie głównie stoi - rozkręca się co 2-3 minuty i znowu cichnie - wszystko powtarza się 3-4 razy i potem wyskakuje właśnie ten błąd "Brak wymaganego sterownika..."
Cóż, nie tak miała wyglądać moja przygoda z Siódemką, trochę się już rozczarowałem i zdystansowałem na samym początku - przy instalacji.
Proszę o pomoc, jeżeli cokolwiek da się zrobić.
Pozdrawiam