TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Brak odpowiedniej opcji w BIOSie ?

Offline TMC

Brak odpowiedniej opcji w BIOSie ?
« dnia: 21 Wrzesień 2009, 20:05:12 »
Mam Windowsa 7 na płycie ale gdy płyta powinna startować - nie startuje :/  Może dlatego , że nie mam w BIOSie opcji DVD tylko : Floppy , LS120 , HDD-0 , SCSI , CDROM , HDD-1 , HDD-2 , HDD-3 , ZIP100 , USB-FDD , USB-ZIP , USB-CDROM , USB-HDD , LAN , Disablet.

PS. Oczywiście mam DVD :)

Odp: Brak odpowiedniej opcji w BIOSie ?
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Wrzesień 2009, 20:48:20 »
Wystarczy ze ustawisz CDROM i plyta bez problemu powinna bootowac.Jesli nie bootuje to moze zle wypaliles obraz badz plyta nie jest bootowalna...

Offline TMC

« Odpowiedź #2 dnia: 21 Wrzesień 2009, 21:03:16 »
Próbowałem z 2 płytami 1 co leżała u mnie w domu i 2 kupiona dzisiaj...Wypalałem płyty programem Burn Aware Free

« Odpowiedź #3 dnia: 21 Wrzesień 2009, 21:09:01 »
Sprawdz moze najpierw w jakims programie np w UltraISO czy plyta jest bootowalna

Offline TMC

« Odpowiedź #4 dnia: 21 Wrzesień 2009, 22:11:36 »
Mam UltraISO , ale nigdzie nie widzę opcji żeby sprawdzić czy płyta jest bootowalna :/

« Odpowiedź #5 dnia: 21 Wrzesień 2009, 22:15:09 »
Tu masz:
Życie jest zbyt krótkie żeby się nie bawić.
--------------------------

Offline TMC

« Odpowiedź #6 dnia: 21 Wrzesień 2009, 22:37:53 »
Pisze jak na screenie - Bootowalny UDF