TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Restart zamiast wyłącz

Restart zamiast wyłącz
« dnia: 15 Wrzesień 2009, 12:37:11 »
Witam!

Od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem Windows 7 7600 RTM PL. I wszystko pięknie hula z wyjątkiem wyłączania - a mianowicie po kliknięciu na ikonę "Zamknij" w menu start komputer się nie wyłącza tylko następuje restart i tak za każdym razem. Ekran pożegnalny prawidłowo informuje "Trwa zamykanie systemu" i po chwili restart. Czy ktoś się już spotkał z takim problemem jeśli tak to proszę o info jak to rozwiązać, podaje mój konfig:

Płyta: Gigabyte N650SLI-DS4
Ram: OCZ SpecOps 800Mhz 2x1GB
Grafika: Gigabyte GF 8600GT
Po instalacji "siódemki" wgarłem tylko najnowsze stery nvidii i restart od samego początku występował przed wgrywanie reszty aplikacji.

Pozdrawiam!

Offline B4rt

Odp: Restart zamiast wyłącz
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Wrzesień 2009, 17:43:22 »
Hmm miałem podobny problem ale polegał on na hibernacji gdy uśpiłem kompa on sam sie resetował , ale problem znikł po przejściu na RTM teraz wszystko hula nie mam żadnych problemów. Może to dziwne co powiem ale zobacz w Panel sterowania>System i zabezpieczenia>opcje zasilania>wybierz działanie przycisku zasilania tam masz co dzieje się gdy nacisniesz przycisk zamknij może spróbuj przełączyć na reset a potem znowu na zamknij

« Odpowiedź #2 dnia: 19 Wrzesień 2009, 11:04:57 »
Niestety nic nie pomaga, założyłem tego posta na innych forach jak ktoś pomoże mi rozwiązać ten problem to zamieszczę tutaj rozwiązanie.

Offline run3

« Odpowiedź #3 dnia: 20 Wrzesień 2009, 08:56:10 »
A dokładniej przed problemem miałes jakieś kłopoty ??

« Odpowiedź #4 dnia: 20 Wrzesień 2009, 11:10:10 »
Musisz zmienić opce ASPI w biosie na inne. Nie pamiętam tylko dokładnie które to były. Poszukaj sobie o restartach i opcjach aspi, a napewno znajdziesz.