Panowie potrzebuje pomocy chodzi mi o głośność dźwięku w grach na windows 7. Mam płytę ASUS M3N-H i w nim zintegrowaną dźwiękówkę Realtek ALC 1200. Niestety sterowniki próbowałem wszystkie niemal mi znane - od tych z płyty i kończąc na tych oficjalnych od firmy realtek bodajże wersja ostatnia jej to V2.32.
Jak oglądam filmy to dźwięk jest bardzo głośny - tak samo jak odtwarzam muzykę. Lecz podczas grania jest ciszej - stanowczo za cicho! Wszystkie ustawienia w Panelu Realtek HD dałem suwaki na max i ciągle to samo!
Ponoć też codeki od filmów takie jak FFDSHOW mogą się gryźć (ac 3 filter) - ale też to usuwałem i nic nie pomaga. Co dziwne np Anno 1404 ma taki dźwięk jak powinno być .. Ale gorzej z Wolfenstein i z innymi grami. Nie rozumiem właśnie tego zupełnie. Bo na ludzki rozum skoro wadliwy jest sterownik lub wariuje dźwiękówka to wszędzie powinien być cichy dźwięk i w filmach i także przy słuchaniu muzyki. O co tu tak naprawdę chodzi? Z początku obawiałem się wadliwej karty zintegrowanej ale przecież jak wszędzie oprócz gier głośno jest to raczej bardziej wina sterowników? lub windowsa.
Czy są jakieś ustawienia dźwięku w windowsie 7 dla gier? Bo ja znalazłem tylko dwa miejsca gdzie można zmieniać ustawienia dźwiękowe - czyli menadżer realtek na pasku oraz w panelu sterowania tam gdzie sa ustawienia głosności itp.
Na stronie producenta nie ma sterowników do windows 7 Co robić? Czy ktoś też miał podobny problem lub ma?
PS - A może to jest wina, że mam Windows 64 bitowy? a na 32 bitach będzie lepiej?