TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Aktualizacja Visty Home Premium pl x86 do Windows 7

Offline sailian

• *
  • 4
  • PIER$%#&Ć LINUXA JA chcę grać w the sims 3 !
Aktualizacja Visty Home Premium pl x86 do Windows 7
« dnia: 29 Wrzesień 2009, 17:54:49 »
Witam, jako ze jestem w programie MSDNAA, jestem szczęśliwym posiadaczem pełnej wersji Windows 7 Profesional x64 oraz x86

na laptopie zainstalowałem sobie wersję x64 działa bez problemu, skorzystalem takze z waszego poradnika jak spolszczyć systerm, dzięki dodatkowi Language Pack.

i tu pojawia się mój problem, na laptopie poprostu zainstalowałem na surowo system, następnie spolszczyłem i działa.

Na komputerze stacjonarnym mam zainstalowaną wersję Vista Home Premium x86 pl, chciałbym ją zaktualizować do Windows 7 x64 lub jeżeli to nie możliwe do x86, problem tkwi w barierze jezykowej, Vista jest po polsku, a 7 po angielsku. Próbowałem więc zmiany języka w Viście przy pomocy programu (Vistalizator_beta) niestety jezyk wyświetlany się zmienia na angielski ale podstawowy nadal zostaje polski, i nadal nie mogę zaktualizować systemu do 7.

Pytanie jest następujące, czy da się "oszukać" instalkę żeby pokazać 7 że vista jest angielska ? lub czy da się całkowicie zangielszczyć vistę ?

Instalacja na surowo odpada, bo nie wyobrażam sobie szukać ok 700 instalek do moich programów, w tym photoshopa, corela, office,vs c++, vs c#,vs basic.

po porstu nie chce mi się tego wszystkiego na nowo instalować i konfigurować

pozdrawiam.

przy okazji w życiu nie widziałem aż tak stabilnego x64 systemu, praktycznie wszystkie programy x86 działają pięknie i bez zarzutu :-)

Odp: Aktualizacja Visty Home Premium pl x86 do Windows 7
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Wrzesień 2009, 10:22:31 »
Wątpię, żeby dało się "zangielszczyć" Vistę tak, aby instalator siódemki myślał, że jest angielska. Musiałbyś wgrać angielską wersję. Także raczej musisz poczekać na polską wersję Windows 7 z MSDNAA (Jeśli taka będzie). Ewentualnie ściągnąć polski obraz płyty wydany w ramach Technetu, ale nie wiem czy klucze z MSDNAA zadziałają. A aktualizacji z 32-bitowego systemu na 64-bitowy nie da się zrobić, konieczny jest format.

Offline qnex

« Odpowiedź #2 dnia: 30 Wrzesień 2009, 18:19:42 »
Ja jakiś miesiąc temu aktualizowałem na laptopie Vistę Home Premium x86 PL do W7 Ultimate EN.
Programem, chyba to był vistalizator, zangielszczyłem Vistę i aktualizacja przebiegła bez problemu. Nawet potem spolszczyłem W7.
Wszystko działa idealnie.
Może spróbuj w ustawieniach języka coś poszperać, może się uda, bo na pewno się da.
Nie da się natomiast z x86 do x64 - to pewne.

Offline sailian

• *
  • 4
  • PIER$%#&Ć LINUXA JA chcę grać w the sims 3 !
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Wrzesień 2009, 22:41:08 »
hmmm akurat to mnie nie dziwi, wersja Ultimate, sama z siebie ma wszystkie języki wgrane, więc sama się umie dopasować, chyba nic innego mi nie zostanie jak zakup W7 w wersji Ultimate

Offline qnex

« Odpowiedź #4 dnia: 30 Wrzesień 2009, 22:48:29 »
Nie, wersja ultimate nie ma wszystkich języków wgranych. To była wersja EN.
Teraz mnie naprowadziłeś, nie ma możliwości upgrade Home Premium do Professional. Home premium tylko do Home Premium lub Ultimate.