TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Windows 7 PL -wykrywanie sprzętu

Windows 7 PL -wykrywanie sprzętu
« dnia: 29 Wrzesień 2009, 14:20:51 »
Witam wszystkich serdecznie.
Posiadam laptopa firmy asus i zainstalowałem windows 7 ultimate pobrany z bloga.
Po zainstalowaniu systemu mam problem z uruchomieniem czytnika lini papilarnych i irda.
Poprzednio miałem wersję angielską i wspomniane sterowniki system wyszukał i zainstalował poprawnie.
Czy wersja języka systemu ma wpływ na dostępne aktualizacje?

Offline alpinus99

• *
  • 1
  • HD Maniac :)
Odp: Windows 7 PL -wykrywanie sprzętu
« Odpowiedź #1 dnia: 29 Wrzesień 2009, 15:34:39 »
Kolega chyba zainstalował sobie wersję z "uwalonym" WU - czyli aktualizacjami automatycznymi.
Proponowałbym wersję ostatnią od Kowalmiśka - tą mam i napewno działa WU.

« Odpowiedź #2 dnia: 29 Wrzesień 2009, 15:53:25 »
Kolega chyba zainstalował sobie wersję z "uwalonym" WU - czyli aktualizacjami automatycznymi.
Proponowałbym wersję ostatnią od Kowalmiśka - tą mam i napewno działa WU.
windows update w mojej wersji windows 7 PL działa i pobiera inne aktualizacje, tylko mam problem z wykryciem irdy i poprawnym uruchomieniem czytnika. Windows 7 który pobrałem to oryginalne iso z usuniętym plikiem ei.cfg.

Offline Madzia

• 1220
« Odpowiedź #3 dnia: 29 Wrzesień 2009, 16:19:49 »
Generalnie jesli chodzi o sterowniki do sprzetu, to miedzy RC a RTM jest spora roznica. RC ma w sobie wiecej niz RTM.
Takze kombinuj ze sterownikami od producenta.
Poza tym, zainstaluj oryginalna wersje, anie jakies denne przerobki :D Bo sa klopoty z tymi..... :D
« Ostatnia zmiana: 29 Wrzesień 2009, 16:21:33 wysłana przez Madzia »

« Odpowiedź #4 dnia: 29 Wrzesień 2009, 16:20:25 »
pod 7 sa problemy z czytnikiem. sam sterownik jest ok, ale aplikacje do obslugi nie sa zbyt kompatybilne - digitalpersona 3 ani 4 nie chca dzialac poprawnie - po przypisaniu odciskow do profilu system ich nie rozpoznaje.
hp hdx 9130el
20,1' hd, c2d 2x2,2GHz, 3GB DDR2-800, 2x160GB Seagate Momentus SATA, RadeonHD 2600XT 256DDR3

hp tx 2550ew
12,1' tablet, turion ZM80Ultra 2x2,1GHz, 4GB DDR2-800, 320GB Seagate Momentus SATA, RadeonHD 3200

« Odpowiedź #5 dnia: 29 Wrzesień 2009, 16:43:18 »
Generalnie jesli chodzi o sterowniki do sprzetu, to miedzy RC a RTM jest spora roznica. RC ma w sobie wiecej niz RTM.
Takze kombinuj ze sterownikami od producenta.
Poza tym, zainstaluj oryginalna wersje, anie jakies denne przerobki :D Bo sa klopoty z tymi..... :D
Instalowałem wyłącznie wersje RTM. Problem jest w tym, że na wersji angielskiej działa wszystko idealnie a na polskiej już nie.
Sumy kontrolne porównałem na stronie TechNet i są poprawne.
Może wersja PL jest skopana?

Offline Madzia

• 1220
« Odpowiedź #6 dnia: 29 Wrzesień 2009, 17:05:45 »
Wiem tylko tyle, ze na przerobkach sa problemy ze sterownikami. Sciagnij ORYGINAŁ PL i powinno byc OK.

« Odpowiedź #7 dnia: 29 Wrzesień 2009, 17:36:56 »
Wiem tylko tyle, ze na przerobkach sa problemy ze sterownikami. Sciagnij ORYGINAŁ PL i powinno byc OK.
Możesz mi wskazać odpowiednią wersję windows 7 32 bit?

Offline Tom

• 589
  • ;)
« Odpowiedź #8 dnia: 29 Wrzesień 2009, 18:18:26 »
Mój obraz to oryginalny obraz oprócz włączenia wyboru wersji. To nie ma żadnego wpływu na działanie systemu.
MSI Wind U100  |  W7 RTM Home Premium

« Odpowiedź #9 dnia: 29 Wrzesień 2009, 18:51:27 »
Mój obraz to oryginalny obraz oprócz włączenia wyboru wersji. To nie ma żadnego wpływu na działanie systemu.
Miałem na myśli wersję Pl która będzie w sprzedaży. Dodam jeszcze jedno, że na angielskiej miałem do pobrania nowsze stery do grafiki a na polskiej nie.

« Odpowiedź #10 dnia: 29 Wrzesień 2009, 19:03:31 »
Zarowno polska jak i angielska wersja korzysta dokladnie z tych samych stron i wykazu update.Widocznie wiec to wina wersji ktora pobrales.Ja mam polska i takich problemow nie mam.A po 22 nie dostaniesz nic innego jak wersje RTM w ladnym pudelku :)

Offline Madzia

• 1220
« Odpowiedź #11 dnia: 29 Wrzesień 2009, 19:12:57 »
Możesz mi wskazać odpowiednią wersję windows 7 32 bit?
http://www.ex.ua/view/65672
Nietknięta nawet w minimalnym stopniu. Oryginał w 100% od MS.

« Odpowiedź #12 dnia: 29 Wrzesień 2009, 19:22:13 »
Dzięki Madzia. Biorę się za ściąganie.

Offline Madzia

• 1220
« Odpowiedź #13 dnia: 29 Wrzesień 2009, 19:26:14 »
Do usług :D

« Odpowiedź #14 dnia: 01 Październik 2009, 19:16:38 »
Witam ponownie.
Pobrałem nowe iso z windows 7 PL i nadal mam problem z czytnikiem lini papilarnych. Sterowniki zainstalowałem, wchodę w panel sterowania, urządzenia biometryczne, przykładam palec do czytnika i zero reakcji. Po kllku próbach zakończonych niepowodzeniem włożyłem płytę z seven w wersji angielskiej i po instalacji sterów czytnik działa idealnie. Dwa systemy w wersji rtm różniące się tylko wersją jęzkową i jeden wykrywa sprzęt idealnie, a drugi już nie. Potraficie to wytłumaczyć?