TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Interfejs aero się wyłącza

Interfejs aero się wyłącza
« dnia: 08 Wrzesień 2009, 17:42:34 »
Witam mam taki problem ,że efekt aero się wyłącza i nie wiem co robić jak się wyłącza to uruchamiam ją z paska usług
niby jest włączone a jednak nie nie wiem już co mam robić.

gdy szuka błędu to aero się włączy ale za chwile się wyłącza znalazłem tą usługę i zrobiłem uruchom automatycznie dalej się wyłącza ... i ręcznie to samo ...

nakręciłem filmik jak to wszystko wyglądam u mnie na pc

widac tam efekt na początku jest pokazane ,że aero działa te okna 3d i przezroczysty pasek i później mignięcie i "dupa" nie ma aero

http://www.youtube.com/watch?v=RZ448nBnfJo

Odp: Interfejs aero się wyłącza
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Wrzesień 2009, 17:59:59 »
pomoże ktoś ??

« Odpowiedź #2 dnia: 12 Wrzesień 2009, 18:12:38 »
Trudna sprawa...Modyfikowales jakies pliki systemowe,zmieniales pliki ikon?.To aero znika takze w idlu gdy nie uruchamiasz zadnego programu.Jakie programy masz w autostarcie?

Offline Luke

• 423
« Odpowiedź #3 dnia: 12 Wrzesień 2009, 18:39:57 »
Mi się kiedyś zdarzyło, na Viście, że po wejściu na jakąś stronę internetową wyłączyło mi się Aero, ale po wyłączeniu przeglądarki wszystko wróciło do normy. Chyba wtedy używałem nawet FireFox'a... ;)

« Odpowiedź #4 dnia: 12 Wrzesień 2009, 21:22:57 »
Nic nie modyfikowałem nie zmieniałem plików ikon i bez uruchamiania żadnego programu

« Odpowiedź #5 dnia: 14 Wrzesień 2009, 15:02:47 »
refresz !!!

« Odpowiedź #6 dnia: 14 Wrzesień 2009, 15:12:07 »
Sprawdź poprawność kluczy: HKCU\Software\Microsoft\Windows\DWM\Composition (wartość 1) oraz HKCU\Software\Microsoft\Windows\DWM\CompositionPolicy (wartość 2).
Uruchom CMD z prawami administratora i wpisz: "net stop uxsms", a następnie "net start uxsms"
Niestety nie wiem czy to cos da bo pomyslu nie mam co moze byc tego przyczyna...

« Odpowiedź #7 dnia: 15 Wrzesień 2009, 18:26:28 »
u mnie aero się wyłączało na 7 Home Premium E, a w przywracaniu systemu był wpis odinstalowanie pakietu językowego, po przywróceniu systemu aero działało. Ale problem się pojawiał co kilka dni. Teraz mam 7 Ultimate Pl i na razie jest ok, poza kilkoma BSOD.

« Odpowiedź #8 dnia: 02 Październik 2009, 10:03:07 »
dalej nie działa ;/