TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Rozmiar pliku instalacyjnego Windows 7 Proffesional x86 ?

Offline Mike

Rozmiar pliku instalacyjnego Windows 7 Proffesional x86 ?
« dnia: 24 Wrzesień 2009, 20:14:16 »
Ile zajmuję obraz instalacji windows 7 proffesional x86 EN ? Włąsnie ściągnąłem z MSDN AA i na stronie pisało że plik zajmuje 2.2 GB natomiast na dysk ściągnął mi się obraz o rozmiarze 1.66 GB :\ Czy ktoś wie o co chodzi i ile powinien zajmować ?

Offline A$IOR

• *
  • 36
  • GG:18514721
    • Windows 7/Windows Seven
Odp: Rozmiar pliku instalacyjnego Windows 7 Proffesional x86 ?
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Wrzesień 2009, 20:24:40 »
Windows 8 6.2.9200.16422 PL (aktywowany)

Offline Mike

« Odpowiedź #2 dnia: 24 Wrzesień 2009, 21:00:13 »
... nie bardzo rozumiem gdzie napisałeś jaki jest rozmiar obrazu (.iso) pliku instalacyjnego systemu w wersji angielskiej Windows 7 Proffesional x86 ? :\ Powtarzam na msdnaa wyświetla mi 2,2GB natomiast na dysk ściąga mi się plik o rozmiarze 1,66GB :\

« Odpowiedź #3 dnia: 24 Wrzesień 2009, 23:18:52 »
obraz powinien mieć 2.23 GB :) z resztą pisałem Ci już na innym forum :D

Offline apollo1989

• **
  • 79
  • Windows 7 Professional PL (MSDN AA)
« Odpowiedź #4 dnia: 03 Październik 2009, 08:01:45 »
w związku że również pokusiłem się o oryginalną wersję windows7 mam pytanie czy da się jakoś przejść z ultimate na professional bez utraty plików? i czy wystarczy zwykły upgrade czy czysta instalacja musi być?

Offline A$IOR

• *
  • 36
  • GG:18514721
    • Windows 7/Windows Seven
« Odpowiedź #5 dnia: 03 Październik 2009, 10:58:16 »
w związku że również pokusiłem się o oryginalną wersję windows7 mam pytanie czy da się jakoś przejść z ultimate na professional bez utraty plików? i czy wystarczy zwykły upgrade czy czysta instalacja musi być?
odpowiedż brzmi NIE.można wykonać uaktualnienie ale tylko i wyłącznie w następującej kolejności:
1.Windows 7 Home Premium ----> Windows 7 Professional
2.Windows 7 Professional ----> Windows 7 Ultimate

dokument "Raport zgodności" instalatora systemu Windows 7

Nie można uaktualnić z wersji Windows 7 Ultimate do Windows 7 Professional. Zamiast tego można wybrać zainstalowanie nowej kopii systemu Windows 7 Professional, ale jest to proces odmienny od uaktualnienia i nie umożliwia zachowania plików, ustawień i programów. Będzie konieczna ponowna instalacja wszystkich programów za pomocą oryginalnych plików lub dysków instalacyjnych. Aby zapisać pliki przed zainstalowaniem systemu Windows, wykonaj ich kopię zapasową w zewnętrznej lokalizacji, na przykład na dysku CD lub DVD albo na zewnętrznym dysku twardym. Aby zainstalować nową kopię systemu Windows 7 Professional, w lewym górnym rogu kliknij przycisk Wstecz i wybierz opcję „Niestandardowa (zaawansowane)”.
« Ostatnia zmiana: 03 Październik 2009, 11:20:02 wysłana przez A$IOR »
Windows 8 6.2.9200.16422 PL (aktywowany)