po 1. jak karty amd i nvidii mogą pozwolić sobie na takie koleżeństwo
W XP to działa. Mogę mieć dwie karty różnych producentów i do każdej oddzielne sterowniki.
po 2. Jak chcesz mieć 3 monitory. Chcesz, aby gniazdo monitora od integry tylko było gniazdem jakby rozsszerzeniem do gfx zewnętrznej? Bez używania jej?
Nie. Chcę mieć w systemie 2 karty graficzne. W tej chwili mój XP widzi X1950 z dwoma monitorami jako 2 karty. Kiedy dokładam kartę PCI to jest widziana jako trzecia i mogę ją normalnie wykorzystać. Pytanie czy W7 też to obsłuży?
po 3. Nie istnieje hybryda jednocześnie działających kart amd i nvidii (właściwie jest ale to i tak są karty zewnetrzne, a do tego skomplikowana budowa mobo)
Patrz wyżej. W tej chwili X1950 AGP i Riva 128 PCI działają bezkonfliktowo - bez skomplikowanej budowy mobo (nie używam tego konfigu, ale sprawdzałem). Tak samo zintegrowany dźwięk nForce3 działa bez konfliktów z SB Audigy.
po 4. Jak już to np coś takiego jak hybrid sli (nie testowałem osobiście i nie jestem pewien) czyli np geforce 8500gt i 8200 zintegrowany ale twoja myśl jest puki co NIEREALNA
Nie interesuje mnie ani hSLI ani hCrossFire. Nie rozumiem dlaczego upierasz się przy tej nierealności skoro na dzisiaj to działa i stąd moje pytanie odnośnie W7.
po 5. Jeśli używasz grafiki zewnetrznej to grafika zintegrowana jest wyłączana. A jesli używasz integry to zewnętrzna jest off/.
Byłoby to co najmniej dziwne, ale nie chcę się sprzeczać bo nie wiem. Jeżeli tak faktycznie jest to pozostanie mi płyta 2x PCIe i dwie karty, ale pytanie pozostaje aktualne - czy W7 to obsłuży?
http://www.frazpc.pl/artykuly/576/Nowinki/NVIDIA/HYBRID/SLI,/NFORCE/7/DLA/AMD/i/GEFORCE/8200
coś o hybrid sli
Jak już pisałem hCF czy hSLI mnie nie interesuje, bo na tyle na ile wiem, nie daje dostępu do dodatkowych monitorów tylko zwiększa wydajność GPU. A to mi nie jest potrzebne.