TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Udostępnianie plików w Windows 7

Udostępnianie plików w Windows 7
« dnia: 04 Październik 2009, 14:12:46 »
Witam, mam w sieci dwa kompy. Jeden z XP, drugi z Win7. Chcialbym udostepnic pliki z win7 dla tego drugiego kompa ale tylko na haslo i danego uzytkownika. Jak to zrobic?

firefighter1

Odp: Udostępnianie plików w Windows 7
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Październik 2009, 09:02:50 »
jeżeli masz xp pro to normalnie- na 7 konto użytkownika takie same jak w xp i w udostępnianianiu odpowiednie uprawnienia. a jak home to zakładasz jakieś tam konto z hasłem i dla niego udostępniasz katalog i z xp jak kliknie katalog w sieci to wyskoczy okno logowania ;)

Offline B0b3r

Odp: Udostępnianie plików w Windows 7
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Październik 2009, 17:07:00 »
Witam
Przyłączam się do pytania.
Udostępniłem z PC1 z systemem W7 biblioteke Wideo, niestety laptop (Xp) nie widzi tych plików, powiem więcej, niema laptopa w grupie domowej na Windows 7. Proszę o pomoc. Sugerowałem się poradnikiem http://banita.pl/konf/smbudostwinvista.html

Ok Poradziłem sobie
« Ostatnia zmiana: 12 Październik 2009, 21:03:12 wysłana przez B0b3r »