TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Jak podłączyć 2 komputery do sieci w windows 7

Offline rynio

• 176
Jak podłączyć 2 komputery do sieci w windows 7
« dnia: 11 Październik 2009, 13:28:49 »
Witam, podłączyliśmy się z kolegą używając każdy z nas drugiej karty sieciowej, on mnie widzi w sieci ja chyba jego nie, ja mam windows 7 on win xp. Teraz pytanie jak to skonfigurować, żeby on mógł wchodzić do mnie i ściągać pliki z mojego komputera i ja do niego?

firefighter1

Odp: Jak podłączyć 2 komputery do sieci w windows 7
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Październik 2009, 10:52:22 »
co to znaczy chyba nie?  ???
a z ostatniego zdania wynika, że on ma od Ciebie ściagać a Ty do Niego. Czyli jednokierunkowo- napewno?
Najporściej on klika prawym w katalog i w udostępnianiu go udustępnia, a Ty w 7ce klik prawym i w udostępnianiu masz 3 opcje wyboru -wybierz jakąś sobie ::)
a jak są tylko te dwa komputery w sieci i się znacie to w opcjach centum sieci Win7 możesz ustawić "sieć domowa"