witam
kilka miesięcy temu pobrałem do testów win 7 build 7100 ultimate. wersja 32bit przez nieuwage. zostal zainstalowany na VHD (obok visty preinstalowanej na laptopie hp).
w tej chwili mam mozliwosc pobrania win7 pro 64bit (niestety nie ultimate) dzieki uczelni i zamierzam to zrobic. jako ze visty nie uzywam, zamierzam zainstalowac system na dysku rzeczywistym.
moje pytanie dotyczy kwestii zainstalowanego oprogramowania (w tym oprogramowania hp do obslugi laptopa), sterownikow, kodekow, systemu plikow i folderow (udostepnione itd.), ustawien systemowych itd. - chcialbym wszystko to przeniesc zeby nie zaczynac od "czystego" systemu, tylko zachowac swoj - roznica ma polegac tylko na miejscu instalacji (fizyczny zamiast wirtualnego) i ew. na 64 zamiast 32 bitow. jesli nie bedzie mozliwa przesiadka na system 64 bitowy z zachowaniem wszystkiego - przesiade sie na 32. tak samo w kwestii wersji.
w przypadku braku mozliwosci transferu zmienie tylko klucz rejestracyjny z tymczasowego dla RC na stały uczelniany, ale za wszelka cena chcialbym zmienic na 64bit.
z gory dziekuje za pomoc
ps zainteresowalem sie narzedziem "latwy transfer" ale nie wiem czy zadziala w tym przypadku.