TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Problem z animacją okien.

Problem z animacją okien.
« dnia: 24 Październik 2009, 18:54:03 »
Witam. Jakoż, że jestem nowy, chciałbym zacząć od przywitania się ze wszystkimi. Nie chciałem zakładać tego tematu, jednak po przeszukaniu internetu nie udało mi się znaleźć rozwiązania mojego problemu. A jest on na tyle irytujący, że w akcie desperacji zdecydowałem się nawet na powrót do poczciwego XP'ka.
Mianowicie: z dniem wczorajszym zakupiłem sobie najnowszy system M$ i już pierwsze spotkanie z nim nie wypadło korzystnie. Po instalacji na komputerze wystarczająco mocnym(E8400 2 x 3.8 GHZ, 4 GB Ramu, GF 8800 GTS 512) okazało się, że Aero nie działa tak jak trzeba, a dokładniej: występują drobne przycinki przy włączaniu i zamykaniu okien(nie ma tego o dziwo przy minimalizowaniu choćby). Może nie jest to bardzo widoczne, ale mnie bardzo irytuje. Instalacja najnowszych sterowników do karty nic nie zmienia. Myślę, że jest to wina tego, że "wspaniałe" Aero działa na Dx10.1, a moja karta, pomimo że jest szybka, tych bibliotek nie obsługuje. Mam więc pytanie: czy istnieje możliwość wymuszenia zwykłego Dx10? Sam system bardzo mi się podoba, jednak nie będę pracował w takich warunkach. Z drugiej strony wydałem jednak kupę pieniędzy(wersja Ultimate 64 Bitowa), więc nie uśmiecha mi się tylko patrzeć na pudełko z logiem Windows 7 ;/ I już z góry mówię, że wiem jak wyłączyć animacje, jednak wolałbym rozwiązać ten problem, a nie szukać łatwych sposobów Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.