Odkopie troszkę temat bo nadal czegoś nie rozumiem...
Piszecie, że wersja upgrade ma możliwość tylko i wyłącznie uaktualnienia... a to dlaczego sprzedawca z Agito pisze mi Coś takiego:
Witamy, Dziękujemy za zainteresowanie ofertą naszego sklepu. P
ragniemy poinformować, że jest to jest pełna wersja oprogramowania a dla spelnienia warunkow licencji należy mieć inny legalny system microsoft. Przy instalacji wykrywa on czy jest zainstalowany jakiś system.
Nie ma możliwości zainstalowania jej na "czystym" komputerze. Produkt nic nie robi z kluczami do innych używanych systemów."
Generalnie koleś mnie nie zrozumiał, bo chodzi mi o to... mam sobie laptopa z preinstaloanym systemem xp media center i moje pytanie jest takie czy mogę kupić o tą wersję wersję:
http://www.agito.pl/oprogramowanie/microsoft-windows-7-home-premium-pl-box-uaktualnienie.1156.358498.htmli ze zględu na słabe parametry nie będe instalował go na nim (z windowsm xp mu dobrze) tylko na innym komputerze da się tak zrobić ? W takim razie jaka jest procedura sprawdzenia czy ja tego windowsa xp mam ? Ja tak sobie myślę, że pierwszo zainstalować na tym lapku zrobić na nim pierwszą aktywację a po tym instalować gdzie się chce- bo przecież inaczej bez sensu jest posiadanie wersji box(uaktualnienie) bez możliwości zainstalowania jej na innym PC. Gość mi można powiedzieć nie odpowiedział na moje pytanie, bo to że instalka wykrywa poprzedni system to ja wiem (każda tak ma) ale komu podaje się klucz do weryfikacji ? sprzedawcy ? Czy tak jak pisałem pierwsza aktywacja na pc z oryginalną poprzednią wersją systemu a następna już może być na innych ?
Mam nadzieje, że w miarę jasno wyraziłem swoje przemyślenia... czekam na wasze info
A jeszcze jedno to co koleś pisze o:
Nie ma możliwości zainstalowania jej na "czystym" komputerzeCo z tym skoro pisał, że jest to pełna wersja to przecież musi być opcja czystej instalacji systemu