TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Jak od początku ?

Jak od początku ?
« dnia: 23 Październik 2009, 17:46:57 »
Mam windowsa 7 już na dysku. Pliki jak boot, efi, sources, support i co dalej mam zrobić ? Nagrać na płytę w postaci obrazu, ale jak zrobić obraz płyty? Te pliki się nie chcą wrzucić. Potrzebny mnie chyba plik .iso ? Obecnie mam win xp.

Odp: Jak od początku ?
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Październik 2009, 17:52:46 »
mam na dysku c 18,2 gb wolnego miejsca. Tam znajduje sie xp , co zrobic, aby wyrzucic xp-ka i zainstalowac na nim 7-ke ?

« Odpowiedź #2 dnia: 23 Październik 2009, 18:24:00 »
Skąd to ściągałeś?, normalnie powinieneś mieć 1 plik ISO który następnie wypalasz jako obraz płyty
-----------------------------------------------------------------------------------
Jeżeli ściągałeś system w częściach to kliknij prawym na pierwszą część i wybierz -wypakuj tutaj i wtedy otrzymasz właściwy plik ISO
--------------------------------------------------------------------------------------
Następnie wypalasz obraz płyty np. w Nero jak nie masz to pobierz darmowy BurnAware -bardzo prosty w obsłudze . Po nagraniu pozostawiasz płytę w napędzie i restartujesz komputer . Teraz musisz czekać na pojawienie się komunikatu ( naciśnij dowolny klawisz w celu uruchomienia z płyty CD DVD ) czy coś w tym stylu , naciskasz po czym nastąpi instalacja systemu
« Ostatnia zmiana: 23 Październik 2009, 18:44:43 wysłana przez Rafal05 »

« Odpowiedź #3 dnia: 23 Październik 2009, 19:10:03 »
sciagalem z peba. Był plik do wypakowania i wypakowały się właśnie te pliki. Robię plik iso z tych partów, ale to potrwa....( ultraiso), 3,5 GB do zrobienia.

« Odpowiedź #4 dnia: 23 Październik 2009, 19:37:55 »
Mi to wygląda na to że ty wypakowałeś ten gotowy już do nagrania plik

« Odpowiedź #5 dnia: 23 Październik 2009, 19:51:41 »
bylo 14 partow i z niego wypakowalem wlasnie jeszcze jeden , nic wiecej nie bylo, poznalbym iso :)

Offline maka

« Odpowiedź #6 dnia: 23 Październik 2009, 19:57:50 »
No ten jeden z tych 14 partow to byl pewnie ISO

« Odpowiedź #7 dnia: 23 Październik 2009, 20:02:28 »

« Odpowiedź #8 dnia: 23 Październik 2009, 20:24:23 »
Napisz czy tak zrobiłeś

To jest tylko przykład
Pobrane z forum części pliku

Wypakowujesz

Otrzymujesz docelowy plik

« Odpowiedź #9 dnia: 23 Październik 2009, 20:30:33 »
tak zrobiłem,tylko ,ze wypakowałem kolejny plik .rar i  jako plik winrar jest jako Windows_7_RTM_FINAL_X64_PL , a jak go wlaczam to jest Windows_7_RTM_FINAL_X64_PL.iso

« Odpowiedź #10 dnia: 23 Październik 2009, 20:41:42 »
dobra sciagne jeszcze raz, macie jakies linki do tego ?

« Odpowiedź #11 dnia: 23 Październik 2009, 20:42:37 »
Trochę zamieszane to wszystko , ja zawsze robię tak jak powyżej i od razu mam plik ISO gotowy do nagrania i tak on wygląda

-----------------------------------------------------------------------------------
Ale co konkretnie chcesz pobrać , bo ja na przykład jadę na wersji Windows 7 Enterprise jest legalna przez 100 dni
----------------------------------------------------------------------------------
Nie pisz posta pod postem bo będzie mały dym ;)
« Ostatnia zmiana: 23 Październik 2009, 20:47:29 wysłana przez Rafal05 »

« Odpowiedź #12 dnia: 23 Październik 2009, 20:47:21 »
a pozniej ,co sie z nia dzieje ? chce pobrac jak wczesniej http://peb.pl/system/658317-mix-windows-7-pl-final-7600-a-2.html

« Odpowiedź #13 dnia: 23 Październik 2009, 20:53:34 »
Potem przestanie działać , nie wiem jak w tej wersji ale w innych można w prosty sposób przedłużyć ten okres , albo po prostu format
------------------------------------------------
Nie podawaj linków do pobrania systemu bo to jest ZABRONIONE - usuń to
« Ostatnia zmiana: 23 Październik 2009, 20:56:51 wysłana przez Rafal05 »

Offline hubert1

• 650
  • "bo liczą się wspomnienia, prawda, prawda" :D
« Odpowiedź #14 dnia: 23 Październik 2009, 21:02:17 »
Zamieszanie robisz maciek. Najwyraźniej masz pliki *.iso powiązane z winrarem. Proste. Pobrałeś windowsa w partach np  part 1 - part 15. Wypakowujesz i masz jeden plik wynikowy. Uruchamiasz nero burning room albo np ashampoo burning studio czy co ty tam masz i nagrywasz ten plik.

BTW. Otwórz ten plik co powstaje po wypakowaniu partów part1 -  part15 przez winrar. Co widzisz? kolejny jeden plik czy strukturę plików i folderów?
Sory że tłumaczę tak łopatologicznie ale wolę tak niż pisać potem 10 postów.