TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Problem z instalowaniem Se7ena Enterprise 32bit na lapku

Problem z instalowaniem Se7ena Enterprise 32bit na lapku
« dnia: 17 Październik 2009, 20:36:20 »
Witam, mój kolega ma problem z zainstalowaniem Se7ena na swoim lapku Asus F3Sg. Pozwolę sobie zacytować kolegę:

"Naszło mnie ostatnio na testowanie Windows 7 i ściągnąłem sobie oryginalne ISO wersji Enterprise 32bity ze stronki MS. W swej radosnej niewiedzy wypaliłem za pomocą Alkohola go na DVD, wszystko pięknie się zaczęło bootować itd. Niestety - gdy już miał się zaczą format, instalator nagle zaczął domagać się sterowników. Nie bardzo wiem jakich sterowników, ani skąd je mam brać ani jak aplikować? Nie da się rozpocząć instalacji tez tych driverów czyli klapa.

Czy na tę płytkę bootowalną powinienem wgrać jakieś sterowniki ze strony producenta? Coś mi się obiło o uszy że W7 sam ma swoje stery a resztę ściągnie po podłączeniu do neta."

Problem ten występuje tylko w przypadku próby instalowania Se7ena, Vista nie stawia oporu ;)

Ma ktoś pomysł jak ten problem rozwiązac? Przeszukalem forum za pomocą waszej szukajki i nie znalazlem nic pomocnego.

Offline Tom

• 589
  • ;)
Odp: Problem z instalowaniem Se7ena Enterprise 32bit na lapku
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Październik 2009, 10:38:33 »
Odpalić instalację z poziomu już zainstalowanego systemu na komputerze.
MSI Wind U100  |  W7 RTM Home Premium

« Odpowiedź #2 dnia: 18 Październik 2009, 16:29:51 »
Odp kolegi:
"próbowałem zarówno odpalić bootowalną płytkę przez autorun jak i uruchomić obraz ISO za pomocą Deamon tools i za każdym razem wyskakiwały dwa okna - jedno z informacją że dana aplikacja nie może zostać uruchomiona pod Windowsem a druga z kodem błędu. Jeśli trzeba to mogę podać te kody ale chyba to nie jest potrzebne bo IMO nie w tym sęk..
PS.

oczywiście mam utworzoną dodatkową, pustą partycję podstawową (53.1GB) na której miałby stać W7.
"

Offline Tom

• 589
  • ;)
« Odpowiedź #3 dnia: 20 Październik 2009, 16:17:23 »
Niech sprawdzi sumy kontrolne i porówna z tymi dostępnymi w Internecie. Na 99% wygląda to na uszkodzony obraz.
MSI Wind U100  |  W7 RTM Home Premium

« Odpowiedź #4 dnia: 22 Październik 2009, 21:55:02 »
Sumy kontrolne sie zgadają, obraz sciagany z tego samego linka, z ktorego ja sciagalem wczesniej, a ktory mi podano na tym forum ;)

Macie jakieś pomysły?

Offline maka

« Odpowiedź #5 dnia: 22 Październik 2009, 22:22:21 »
Ja tez tak mialem jak instalowalem system, nie kombinowalem tylko zainstalowalem system  z pendrive'a i polecialo migiem. Na forum gdzies instrukcja jest jak nagrac system na pen drive zeby zainstalowac

Offline Madzia

• 1220
« Odpowiedź #6 dnia: 22 Październik 2009, 23:10:08 »
Nie gdzies, tylko tutaj w temacie przyklejonym :D