TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

wiadomo problem: karta dzwiekowa realtek

wiadomo problem: karta dzwiekowa realtek
« dnia: 03 Styczeń 2009, 20:39:00 »
Witam mam karte dzwiekowa realteka no i problem jest nastepujacy, probowalem juz instalowac rozne sterowniki nie raz nawet jak dam na full glosniki to cos bylo slychac, ogolnie windows (przynajmniej tak sie wydaje) poprawnie wykrywa moja karte, sterowniki do karty tez instalowalem z plyty boot camp, poniewaz posiadam komputer apple mozliwe ze stad problem tez ale na ubuntu np wszystko bylo ok.

to ze glosu nie ma jak ustawie na glosniki to jestem pewny ale jak ustawie na sluchawki, bo tam mam podlaczone glosniki i dam glos na full to cos tam slychac ale co to za przyjemnosc nasluchiwac jakis szmerow.

moze znajdzie sie ktos kto zna odpowiedz. posiadam built 7000 i imac5.1

ps. nie piszcie zebym dal glosniej na suwaku..

Odp: wiadomo problem: karta dzwiekowa realtek
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Styczeń 2009, 16:29:30 »
Samo instalowanie windy na apple-u mogło się źle skończyć z tego co wiem.
Ale mogę się mylić oczywiście.
Tych ze strony realteka strowników próbowałeś?
Sempron 2.8+(2400Mhz), GA-K8NS, Ram Geil 2GB DDR, X1650Pro 256, HDD:Samsung250, Maxtor160, Seagate80, SBAudigy 4ZS, Samsung 24", Chieftec 450W

ziebal

« Odpowiedź #2 dnia: 04 Styczeń 2009, 16:35:56 »

Nie mogło się źle skończyć...

http://www.apple.com/macosx/features/bootcamp.html

Spróbuj użyć tych:
http://www.majorgeeks.com/Realtek_High_Definition_Audio_for_Vista_d5513.html

Boot camp sie odpalił wogóle? Nie było błędu 2229?
« Ostatnia zmiana: 04 Styczeń 2009, 16:42:45 wysłana przez ziebal »

« Odpowiedź #3 dnia: 04 Styczeń 2009, 20:30:16 »

Nie mogło się źle skończyć...

http://www.apple.com/macosx/features/bootcamp.html

Spróbuj użyć tych:
http://www.majorgeeks.com/Realtek_High_Definition_Audio_for_Vista_d5513.html

Boot camp sie odpalił wogóle? Nie było błędu 2229?

nie dziala z vista bylo to samo ;/ szkoda ze instalotor chodz instaluje sie to nic nie slychac :(

ziebal

« Odpowiedź #4 dnia: 04 Styczeń 2009, 20:32:38 »
nie dziala z vista bylo to samo ;/ szkoda ze instalotor chodz instaluje sie to nic nie slychac :(

Też na Macu?

« Odpowiedź #5 dnia: 04 Styczeń 2009, 21:58:03 »
witam, instalacja przebiegla wysmienicie lepiej niz z xp czy vista nawet cala masa sterownikow dziala , wykrywa wszystko i wogole ten windows jest extra tylko ten dzwiek psuje sprawe, sprobuje tych sterpwnikow ze strony krora podal kolega ale sciagalem te z realteka i z innych stron.

« Odpowiedź #6 dnia: 04 Styczeń 2009, 22:09:36 »
no i już zainstalowane, poza tym ze podana przez ciebie paczka zawiera worma to nic sie nie zmienilo :/ nadal slychac tylko chichutko, wyglada na to ze z tym problemem beda musieli poradzic sobie w applu, ale pewnie bedzie to dopiero wtedy jak wyjdzie filanla wersja:/

ps. dobrze ze jest juz beta kasperskiego na windowsa 7 :P

jesli ktos ma jeszcze jakies sugestie to prosze.

ziebal

« Odpowiedź #7 dnia: 04 Styczeń 2009, 22:14:43 »
no i już zainstalowane, poza tym ze podana przez ciebie paczka zawiera worma to nic sie nie zmienilo :/ nadal slychac tylko chichutko, wyglada na to ze z tym problemem beda musieli poradzic sobie w applu, ale pewnie bedzie to dopiero wtedy jak wyjdzie filanla wersja:/

ps. dobrze ze jest juz beta kasperskiego na windowsa 7 :P

jesli ktos ma jeszcze jakies sugestie to prosze.

http://discussions.apple.com/thread.jspa?messageID=8732194
Sterowniki od Visty powinny działać na Windows 7...  ???

Offline umcs

• 229
« Odpowiedź #8 dnia: 04 Styczeń 2009, 23:10:40 »
No bo działają, ja mam Realteka. Sorki, że tak głupio, ale może trzeba w menadżerze  Realteka podkręcić głośność?
Uczyłem się indyjskich tradycji, szukałem wyciszenia, ćwiczyłem jogę, uczyłem się "Kamasutry", spróbowałem herbatę "Lipton" i zdecydowałem dalej PIĆ WÓDKĘ.

« Odpowiedź #9 dnia: 05 Styczeń 2009, 00:01:54 »
no mozliwe ale gdzie jest ten menadzer realteka?? jak instaluje paczke ktora kolega podal to nie widze nic takiego w program files a tym bardziejzadnej innej ikonki, wiem pewnie jestem debil ale prowadzcie za reke w tym teamcie, moze juz za pozno jest i nie mysle..

« Odpowiedź #10 dnia: 06 Styczeń 2009, 18:39:48 »
no widziecie nikt nie wie gdzie ten menadzer.. ale skad on niby ma gdzies byc skoro instaluje same storowniki.. wiec widac nikt nie moze pomoc :/

Offline umcs

• 229
« Odpowiedź #11 dnia: 06 Styczeń 2009, 19:02:09 »
Chodzi mi o tą ikonę
i po jej kliknięciu o to:
Uczyłem się indyjskich tradycji, szukałem wyciszenia, ćwiczyłem jogę, uczyłem się "Kamasutry", spróbowałem herbatę "Lipton" i zdecydowałem dalej PIĆ WÓDKĘ.

« Odpowiedź #12 dnia: 06 Styczeń 2009, 20:43:19 »
no dokladnie klikalem taka ikonke w paczce ze sterami ale nic to nie daje nic sie nie otwiera

jak chcem zaktualizowac sterownik, wybieram z katalogu, system cos udaje ze mysli i pokazuje mi sie info ze sterownik jest ok i wydaje mi sie ze mnie nie slucha i nie wgrywa tego nowego steu tylko zostaje przy obecnym bo jest ok kiedy wywalam wszystko i robie restart automatycznie mi sie instaluje ten poprzedni i zonk jest :/

a skad otorzyles ten program?

Offline umcs

• 229
« Odpowiedź #13 dnia: 07 Styczeń 2009, 00:54:06 »
U mnie tą ikonę mam w trayu, uruchamia się na starcie systemu. Ale jeśli w C:/Program Files/Realtek/Audio/HDA uruchamiam RtHDVCpl i też pokazuje się ikona w trayu. Jeśli nie to zainstaluj stery do Visty a jeśli masz do Visty to do XP. Próbuj bo ja nie pamiętam które ściągałem ze stronki Realteka. A jeśli nie będzie działało to nie wiem...

« Odpowiedź #14 dnia: 07 Styczeń 2009, 17:33:04 »
no i chyba sie pomylilem co do tego realteka, zainstalowalem seven takze poprzez Parrallesa juz na macinotshu i wykryl mi takie cudo..

kliknij tutaj po screena
« Ostatnia zmiana: 07 Styczeń 2009, 17:36:54 wysłana przez kaaple »