TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Obraz ISO W7, płyta DVD - dobry program, do wypalenia obrazu

Offline TMC

Obraz ISO W7, płyta DVD - dobry program, do wypalenia obrazu
« dnia: 28 Październik 2009, 18:06:59 »
Mam obraz ISO W7 na kompie , płytę DVD i brakuje mi tylko dobrego programu , którym wypale obraz na płycie... Nie wiem dlaczego ale wcześniej zmarnowałem już 3 płyty bo na dwóch nie chciało się wypalić do końca , a trzecia nie startuje... Więc mam nowy obraz i nową płytę tylko brakuje programu do wypalania bo poprzedni usunąłem ze złości i nawet jego nazwy nie pamiętam xD Jaki program polecacie ? Jeżeli można by było to z instrukcją co kliknąć krok po kroku chociaż nigdy nie miałem żadnych problemów z nagrywaniem czegokolwiek na płytę (oprócz tego nieszczęsnego W7) to wole nie lecieć zaraz do sklepu po nową płytę :) Chyba chodzi o to że trzeba zrobić płytę bootowalną ale jak to zrobić ?
« Ostatnia zmiana: 28 Październik 2009, 22:43:29 wysłana przez Mirahz »

Odp: Głupie pytanie ^^
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Październik 2009, 18:47:51 »
Jeżeli masz już plik ISO Win 7 to jaki problem. Najprościej i najszybciej będzie za pomocą darmowego BurnAware
http://www.instalki.pl/programy/download/Windows/nagrywanie/BurnAware_Free_Edition.html
Po uruchomieniu z lewej strony wybierz DVD i następnie - Nagraj obraz płyty , to wszystko
Oczywiście musisz jeszcze wskazać miejsce w którym plik się znajduje
« Ostatnia zmiana: 14 Czerwiec 2010, 16:28:46 wysłana przez Mirahz »

Offline TMC

« Odpowiedź #2 dnia: 28 Październik 2009, 21:00:05 »
Ciągle wyskakuje po 15s Nagrywanie nie powiodło się (Invalid Address For Write.)
« Ostatnia zmiana: 28 Październik 2009, 21:05:16 wysłana przez TMC »

« Odpowiedź #3 dnia: 28 Październik 2009, 21:59:27 »
Szkoda trochę tych płyt , zaopatrz się w płytkę DVD RW - wielokrotnego zapisu , wtedy można eksperymentować bez końca. Coś chyba nie tak jest z tym plikiem

Offline TMC

« Odpowiedź #4 dnia: 28 Październik 2009, 22:32:38 »
CDBurnerXP też nie dał rady :/ A jest jakaś możliwość instalacji W7 bez nagrywania na płytę itp. ? Na przykład uruchomić plik SETUP i instalacja przebiegnie jak z płyty ? Zaznaczam , że chce mieć tylko W7 na kompie.

« Odpowiedź #5 dnia: 28 Październik 2009, 22:36:56 »
Tak mozesz zainstalować z pendrive albo spod innego systemu

Offline TMC

Odp: Obraz ISO W7, płyta DVD - dobry program, do wypalenia obrazu
« Odpowiedź #6 dnia: 28 Październik 2009, 23:04:30 »
Z pendriva raczej nie mogę bo po 1 nie mam , a po 2 nie mam takiej opcji w BIOSie :) A "spod innego systemu" co to znaczy ?

« Odpowiedź #7 dnia: 28 Październik 2009, 23:17:48 »
Wrzucasz obraz iso do emulatora albo klikasz setup i instalujesz nie z poziomu biosu a spod systemu ktory masz tak jak zwykla aplikacje windowsowska czy program

Offline TMC

« Odpowiedź #8 dnia: 28 Październik 2009, 23:24:54 »
I będę mógł podczas instalacji sformatować partycję C na której jest mój obecny Windows XP ?

Offline izaw

• 121
« Odpowiedź #9 dnia: 28 Październik 2009, 23:49:51 »
Jeżeli wypakujesz instalatora na inną partycję, to tak. Inaczej to podcinanie gałęzi na której się siedzi.
"Nie ma programów bezpiecznie działających, są co najwyżej niedostatecznie przetestowane"
Prawo Murph'ego

Offline TMC

« Odpowiedź #10 dnia: 29 Październik 2009, 00:29:48 »
Gdy chce zainstalować system na C pokazuje się to http://w22.wrzuta.pl/obraz/9i4WUQ6BCA7/bez_tytulu , będę mógł potem usunąć ten plik Windows.old ?

Offline hubert1

• 650
  • "bo liczą się wspomnienia, prawda, prawda" :D
« Odpowiedź #11 dnia: 29 Październik 2009, 08:32:50 »
będziesz mógł. ale nie lepiej zainstalować system na sformatowanej partycji? Sformatuj i po kłopocie.

Offline TMC

« Odpowiedź #12 dnia: 30 Październik 2009, 16:28:26 »
Eh... Pod koniec instalacji przy uruchomieniu wywala mi błąd i est ciągle problem z disc.sys