Witam
Problem jest jak w temacie. Mam na dysku katalog ktorego nie moge sie pozbyc. System to w7 RC, zainstalowany gdzies w maju na czystym nowym dysku w lapie. Nie uruchamialem zadnego innego systemu, liveCD itp. Jestem 1 uzytkownikiem tego kompa i posiada on tez od zawsze tylko 1 konto. Probowalem juz odpalic najpierw totalcmd ("run as administrator"), zmienc atrybuty z tylko do odczytu, i usunac i nic to nie dalo. (zawsze acccess denied). Probalem przez cmd tez run as administrator, poleceniem
attrib -R /S /D UPT
(UPT nazwa kat) tez nic to nie dalo. W explorer patrzylem w Properties>Security>Advenced>Owner i jestem wlaścicielem katalogu. Nic nie daje przy zmianie jakichkolwiek opcji w Permissions dostaje Error Applying Security. Przy usunieciu standardowy "You need permission to perform this action"
Dodam ze mam dośw jeśli chodzi o prawa użytkowników na windows xp. Niestety tam przejęcie, uprawnień czy też "praw własności" to nie jest problem. W7 jest tak bezpieczny że nawet mi niepozwala tego zrobić.
Troche sie zawiodlem bo to jest absolutna podstawa podstaw
jesli chodzi o system operacyjny. (Do RC nie ma supportu?) Zarzadzanie prawami w innych systemach imho jest x1000 lepsze (nie mowie o dosie), a sprawa powinna być czysta i przejrzysta.