TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Boot Loader z Visty przy Win7

Boot Loader z Visty przy Win7
« dnia: 02 Listopad 2009, 04:08:41 »
Witam.

Właśnie zainstalowałem sobie najświeższą wersję Windows'a 7.
Wszystko przebiegło bez problemów, również wgranie polskiego języka.
Chociaż nie wiem czemu, ale niektóre elementy się nie przetłumaczyły (np. podczas wyłączania wciąż piszę Shutting Off, zamiast Zamykanie).
Teraz pozostało mi już tylko standardowe wgranie sterowników oraz aplikacji.

Jednak mam mały problem.
Ponieważ boot loader został mi ten z Visty (ten zielony pasek podczas ładowania systemu). A instalację robiłem na świeżą partycję.
Nic nie było mieszane.
Czytałem na forach, że jest to spowodowane podłączeniem monitora poprzez HDMI, a ja właśnie mam podłączony przez owe łącze.
W dodatku moja rozdzielczość ekranu to 1900x1200. I nie wiem czy rzeczywiście to powoduje problem, ale jakoś ciężko mi w to uwierzyć...
Macie może jakieś lekarstwo na to? Nie jest to takie irytujące, ale jednak chciałbym się cieszyć nowym ekranem ładowania, a nie tym starym, od którego już mnie mdli.

Z góry bardzo dziękuję za pomoc.