Nie wiem czy to idzie od Windowsa 7 czy od karty dzwiękowej... kiedyś nie miałem z tym problemu, ale po wymianie sprzętu, po instalacji windows 7, po jakimś czasie podłączyłem Tuner Winfast TV 2000 XP RM i jest problem.
Chodzi o nagrywanie dzwięku. Ogólnie program i tuner TV chodzi rewelacyjnie podczas normalnego oglądania dzwięk jest, lecz po nagraniu fragmentu z tv, gdy odtwarzam zapisany filmik ten jest bez dzwięku i nie wiem jak skonfigurować żeby nagrywał dzwięk.
Dzwięk z tunera TV jest podłączony do karty dzwiękowej pod audio CD w płycie głównej w środku w kompie, wybierałem to w ustawieniach ale po nagraniu cisza.
Audio CD mam ustawione jako domyślne w konfiguracji karty dzwiękowej i gdy nagram kawałek rejestratorem dzwięku jest ok plik wav odtwarzam i gra.
Jeszcze pod wejście video chinch mam podłączony tuner satelitarny a dzwięk od tego tunera podłączony jest pod Line IN (niebieskie) w karcie dzwiękowej i również przy odtwarzaniu wszystko gra, a gdy w opcjach nagrywania wybiorę line in i chcę nagrać, dzwięku nie ma.