TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

problem z miniaturami

problem z miniaturami
« dnia: 09 Październik 2009, 00:32:11 »
Witam. Mam problem z wysietlaniem miniatur. Na WinXp, wszystko było ok, a teraz przesiadłem się od razu na 7 i coś nie gra.

Chciałbym ustawić okladki gier do folderów gier ukończonych (nieco dziwnie to brzmi).
Teraz to wyglada na jeden wielki bajzel. Na Xp, było ok, a tutaj niby wskazuję obraz ale nic to nei daje. Odznaczam żeby plik nie byl tylko do odczytu, mimo to sam sie zaznacza.
Widzę że w siódemce, po edycji folderów, tworzy się systemowy plik "desktop.ini"
Wyglada on tak:
[ViewState]
Mode=
Vid=
FolderType=Generic
Logo=[wycieto]\0005 WarioWare Touched!\okl0005.jpg
Powklejałem go do innych folderów i dalej nic. Mimo, że akurat działa w w jednym folderze.
Miałem Vistę przez pare dni i też nie mogłem tego ustawić.
Wyszedł moze jakis fix do rejestru, by to naprawić?
Dzięki z góry.
PS. Jest juz pozno, sorki za ewentualne błędy.

Offline Tom

• 589
  • ;)
Odp: problem z miniaturami
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Październik 2009, 07:29:27 »
Dobrze kombinujesz, ale katalog w desktop.ini podajesz zły. Musi być albo dokładnie określona ścieżka miniatury, albo użycie ścieżki z uwzględnieniem kropek (katalog wyżej).
MSI Wind U100  |  W7 RTM Home Premium

« Odpowiedź #2 dnia: 09 Październik 2009, 10:54:05 »
Ten desktop.ini, sam się utworzył. Ścieżka jest pełna, tylko wyciąłem, bo nie chciałem podawać swoich danych:)
Co dziwne, czasem losowo w różnych innych folderach - potworzę miniatury na folderach i wychodzi. Ale też nie zawsze.
Dodam jeszcze że skasowałem pliki systemowe, utworzone przez WinXp (zapomniałem juz jak to sie zwało)
Dziwny problem, ale skoro jest ta funkcja to dlaczego nei działa jak trza?
Uzyłem też programu do naprawy rejestru i też d**a:(
« Ostatnia zmiana: 09 Październik 2009, 11:05:31 wysłana przez grzybiarz »

« Odpowiedź #3 dnia: 11 Październik 2009, 23:31:29 »
Wie ktoś, co zrobić?

Nie piszemy posta pod postem!
sCooBy^
« Ostatnia zmiana: 31 Październik 2009, 12:33:54 wysłana przez sCooBy^ »

« Odpowiedź #4 dnia: 03 Listopad 2009, 12:10:43 »
Wiem,  że nie piszemy, chciałem je połączyć, ale widze skasowałeś.
Poprostu chciałem odswieżyć temat, bo jak napisałem w skasowanym poście "wyszła łatka poprawiająca działanie niektórych składników systemu windows" i może ktoś teraz wie jak naprawić wyswietlanie miniatur?
Ok, zarejestrowałem się tu specjalnie, ale widze, że nie znajde tu odpowiedzi.
Pozdro