TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Publiczna beta Windows 7 już jutro!

Offline PiasQ

Odp: Publiczna beta Windows 7 już jutro!
« Odpowiedź #255 dnia: 10 Styczeń 2009, 16:19:05 »
Śmieszy mnie to, że dla Ciebie najważniejszy jest design systemu

Oj widocznie nie kumasz o co chodzi. Nie chodzi mi o wygląd a o FUNKCJONALNOSC. A ona jest identyczna jak w vista. Zero nowości zero. Większość osób nie kupi Win 7 tylko z tego wzgledu ze system laduje sie o te np:10 sec szybciej albo programy ciut szybcij chodzą. Jeśli już ktoś zdecyduje się kupić to Raczej stawia na NOWOŚCI jakies nowe funkcje. Ulepszenia. Coś swiezego nowego. Naprawde tego nie kumasz? To tak samo (sorki za porownanie) jak byś kupił NFS:U nic nowego odgrzewany kotlet co do poprzednich wersji.
Mam wrażenie jakbyś oczekiwał od Bety finalnych rozwiązań heh ... a jak byś tak ogólnie poczytał newsy to byś się dowiedział, że większość firm czeka na Win7 zamiast instalować Visty, bo Win7 właśnie będzie lepszą Vistą ...

P.S. Mam już key :D ... zaraz napiszę Wam jak można go zdobyć :D
Compal FL90 + T7500 2,2GHz + 2x1GB DDR2 667 MHz + GF8600GT + HDD 160GB + Aston Martin Rapide :P
** Specjalizuję się w nawigacjach :D **
Win: 3.11 -> 95 -> 98 (+SE) -> Me -> 2k -> XP Pro -> Vista Business x86 -> Windows 7 Beta
Polski Internetowy Klub Użytkowników Renault - klubrenault.pl

« Odpowiedź #256 dnia: 10 Styczeń 2009, 16:19:12 »
Śmieszy mnie to, że dla Ciebie najważniejszy jest design systemu

Oj widocznie nie kumasz o co chodzi. Nie chodzi mi o wygląd a o FUNKCJONALNOSC. A ona jest identyczna jak w vista. Zero nowości zero. Większość osób nie kupi Win 7 tylko z tego wzgledu ze system laduje sie o te np:10 sec szybciej albo programy ciut szybcij chodzą. Jeśli już ktoś zdecyduje się kupić to Raczej stawia na NOWOŚCI jakies nowe funkcje. Ulepszenia. Coś swiezego nowego. Naprawde tego nie kumasz? To tak samo (sorki za porownanie) jak byś kupił NFS:U nic nowego odgrzewany kotlet co do poprzednich wersji.

hmm ... ja myślałem, że najważniejsza jest szybkość, stabilność, bezpieczeństwo

Jeśli tak by wszyscy postrzegali Windows 7 do Windows Vista. To Wystarczyło by zrobić JEDNĄ wielką ŁATĘ (zamiast Win7) do Visty która by to zniwelowała. A nie kupować nowy system jedynie z większą wydajnością. Pomyśl.  

Ale MS zależy oczywiście za $$$ I właśnie zawsze znajdą jakichś naiwnych zeby ich na nią naciągnąć.

a jak byś tak ogólnie poczytał newsy to byś się dowiedział, że większość firm czeka na Win7 zamiast instalować Visty, bo Win7 właśnie będzie lepszą Vistą ...

Sorki ale co to ma wspólnego z tym co ja pisze??  Firmy mnie nie interesują Interesują mnie normlanie zwykli użytkownicy taki jak ja i wiele innych od których chcą tylko ściągnąć kase za coś Co juz JEST.
« Ostatnia zmiana: 10 Styczeń 2009, 16:24:59 wysłana przez Slim_f »

Offline PiasQ

« Odpowiedź #257 dnia: 10 Styczeń 2009, 16:31:11 »
Ja to tylko skumałem, że totalnie olewasz netykietę - post pod postem, powtarzanie się heh ...
Ale EOT.

Mam klucz i zaktywowałem właśnie Windows 7 :)

Po pierwsze - trzeba zalogować się na http://technet.microsoft.com/pl-pl/default(en-us).aspx (Sign in).
Zrobiłem to za pomocą tej strony:
https://www.microsoft.com/betaexperience/productkeys/win7-64/enus/default.aspx
Najczęściej strona ta wyświetla błąd o niedyspozycji strony, dlatego zastosowałem Greasemonkey w Firefox'ie i dodałem dwa skrypty:
1. Pola name itp: Windows 7
Pole z witryną, w której jest uruchamiany: https://www.microsoft.com/betaexperience/productkeys/win7-64/enus/default.aspx (jak ktoś chce 32 bit to musi zmienić na 32)
Jak zatwierdzimy to pokaże się notepad ze skryptem (Ci co dopiero wtyczkę zainstalowani będą zmuszeni wskazać najpierw notepad'a).
Usuwamy to co się wyświetliło i wklejamy:
// ==UserScript==
// @name           windows 7
// @namespace      windows 7
// @description    windows 7
// @include        https://www.microsoft.com/betaexperience/productkeys/win7-64/enus/default.aspx
// ==/UserScript==
try

{

if(document.getElementsByTagName("p")[0].innerHTML=="The site is currently experiencing technical difficulties, please check back in the next business day.")

{

var t=setTimeout("location.reload(true);",5000);

}

}

catch(e)

{

}
I zapisujemy pliczek
Tworzymy drugi skrypt tylko, że w 3 polach nazw wpisujemy Windows 7 redirect, a jako stronę wpisujemy:
https://www.microsoft.com/library/errorpages/smarterror.aspx?aspxerrorpath=/betaexperience/productkeys/win7-64/enus/default.aspx
po zatwierdzeniu pokaże nam się skrypt w notepadzie, który usuwamy i wklejamy to:
// ==UserScript==

// @name           windows 7 redirect

// @namespace      windows 7 redirect

// @description    windows 7 redirect

// @include        https://www.microsoft.com/library/errorpages/smarterror.aspx?aspxerrorpath=/betaexperience/productkeys/win7-64/enus/default.aspx

// ==/UserScript==

try

{

if (document.body.textContent.match(/Przepraszamy/)) {

window.location.href = 'https://www.microsoft.com/betaexperience/productkeys/win7-64/enus/default.aspx';

}

}

catch(e)

{

}
Zapisujemy i wchodzimy na tą stronkę:
Będzie się ona co chwilę odświeżać do momentu aż załapie stronkę z kluczem :).
Compal FL90 + T7500 2,2GHz + 2x1GB DDR2 667 MHz + GF8600GT + HDD 160GB + Aston Martin Rapide :P
Win: 3.11 -> 95 -> 98 (+SE) -> Me -> 2k -> XP Pro -> Vista Business x86 -> Windows 7 Beta

« Odpowiedź #258 dnia: 10 Styczeń 2009, 16:37:39 »
Tak z czystej ciekawości..po co Wam te klucze? Przecież beta będzie działać do 1 lipca? A jak zainstalujecie system i skorzystacie z opcji na 120dni to do maja Wam wystarczy, a na pewno już jakiś inny build będzie:P Dziękuję za uwagę:P

« Odpowiedź #259 dnia: 10 Styczeń 2009, 16:41:38 »
Przecież beta będzie działać do 1 lipca?
Bez klucza jedynie 30 dni, przedłużając może działać do 120 dni, a z kluczem do 1 sierpnia br.

Offline PiasQ

« Odpowiedź #260 dnia: 10 Styczeń 2009, 16:55:48 »
Sorki ale co to ma wspólnego z tym co ja pisze??  Firmy mnie nie interesują Interesują mnie normlanie zwykli użytkownicy taki jak ja i wiele innych od których chcą tylko ściągnąć kase za coś Co juz JEST.
To zostań przy Viście ... proste ;] ... wypowiadasz się w sposób jakby ktoś Ciebie zmuszał. Tak jak pisałem - Vista jest dla mnie bardzo dobrym systemem, brakuje jej tylko szybkości, mniejszych wymagań. Tutaj przychodzi do nas Win7 ... póki co wiele funkcjonalności jest zapożyczonych z Visty, no ale to BETA.
Wciąż natomiast nie wiem czego Ty wymagasz ... innej funkcjonalności? Ale jakiej? Masz jakieś pomysły odnośnie tego co można zmienić?

« Odpowiedź #261 dnia: 10 Styczeń 2009, 16:56:18 »
Pole z witryną, w której jest uruchamiany: https://www.microsoft.com/betaexperience/productkeys/win7-64/enus/default.aspx (jak ktoś chce 32 bit to musi zmienić na 32)

Ten myk nie działa, o ile przy 64 rzeczywiście próbuje się załadować, o tyle przy zmianie na 32 od razu wywala błąd, że nie ma takiej strony :|

EDIT: Ok, mój błąd, próbowałem na razie tylko wrzucić ten adres do przeglądarki, zaraz pobawię się w skrypty, tylko muszę Firefoxa ściągnąć ;)
« Ostatnia zmiana: 10 Styczeń 2009, 17:08:01 wysłana przez pienta »

« Odpowiedź #262 dnia: 10 Styczeń 2009, 16:59:00 »
przy 32 bitach po 3 min juz mi wyskoczył key ;) dzieki weilkie ;)
PC: Intel Core i7 965 EE 3,20 GHz ; Corsair DDR3 3x 2GB ; GeForce GTX 280 EVGA; Ubuntu 8.10 & Windows 7
LAPTOP: Intel Core 2 X9100 3,06 GHz ; 4 GB DDR2 ; nVidia Quadro FX; Ubuntu 8.10 & Windows XP & Windows 7 (tylko TEST)

Offline PiasQ

« Odpowiedź #263 dnia: 10 Styczeń 2009, 17:00:45 »

Ten myk nie działa, o ile przy 64 rzeczywiście próbuje się załadować, o tyle przy zmianie na 32 od razu wywala błąd, że nie ma takiej strony :|
A w skryptach też pozmianiałeś nazwy z 64 na 32? I tak samo w grasemonkey w polu ze stroną do jakiej ma się odwoływać?

« Odpowiedź #264 dnia: 10 Styczeń 2009, 17:00:50 »
Windows 7 zainstalowany :) Przetestowany i Odinstalowany :)

Różnica pomiędzy Vistą. Wydajność. Nic co mogło by przykuć Uwagę do nowego windowsa Nie ma. Inne tapety pasek startu (detale). Jednym słowem dla zwykłych zjadaczy chleba. Nic nowego i nic potrzebnego w tym systemie nie ma. Finalna wersja bedzie bardzo podobna do Visty tylko troszke ulepszona. Zamiast wziąść się do roboty i naprawić to co spierniczyli w Viscie jakimiś naprawde porzadnymi ŁATAMI Biora się za robienie od nowa "tego samego". Żen.  

Człowieku , byłeś na wakacjach na księzycu ?  Win95 , Win98 , Win 2000 , Win NT , Win ME , Win 2000 Serv - powiedz mi który z nich miał innowacyjny interface ?

Zauważ że to beta - widziałeś bety Longhorna ?

To samo ? Otwórz 50 explolerów i alt+win - gdzie szybciej to chodzi ?

Mysle ze ten zestaw pytan pomoże Tobie zrozumieć idee dlaczego to Win7 a nie Vista Se ;p

« Odpowiedź #265 dnia: 10 Styczeń 2009, 17:11:03 »
a co wpisać w polu lokalizacja? bo pisze mi że te pole nie moze byc puste...

aha już wiem.. nie przeczytałem dokładnie z/w zobacze czy działa
« Ostatnia zmiana: 10 Styczeń 2009, 17:14:31 wysłana przez Dares »

Offline PiasQ

« Odpowiedź #266 dnia: 10 Styczeń 2009, 17:19:00 »
Pola nazwa, lokalizacja i opis: pierwszy skrypt - Windows 7, drugi skrypt - Windows 7 redirect

Offline Portal

• 172
« Odpowiedź #267 dnia: 10 Styczeń 2009, 17:23:48 »
Strona zaczela dzialac , generowac sobie klucze puki dziala !!!

https://www.microsoft.com/betaexperience/productkeys/win7-32/enus/default.aspx

Tylko jeszcze odnosnik do download nie dziala prawidlowo :( Ale widac cos zaczyna ruszac
« Ostatnia zmiana: 10 Styczeń 2009, 17:26:50 wysłana przez Portal »

« Odpowiedź #268 dnia: 10 Styczeń 2009, 17:24:44 »
niemam pojęcia czemu ale u mnie nie działa.. próboje zdobyć klucz dla 64 bitowej. Mógłby ktoś spróbować zdobyć klucz dla mnie..?

« Odpowiedź #269 dnia: 10 Styczeń 2009, 17:25:17 »
a co wpisać w polu lokalizacja? bo pisze mi że te pole nie moze byc puste...

aha już wiem.. nie przeczytałem dokładnie z/w zobacze czy działa

we wszystkich 3 polach wpisuj to samo ;) "windows 7" a w drugim "windows 7 redirect" (ze skryptu można by to odczytać;)) )

PC: Intel Core i7 965 EE 3,20 GHz ; Corsair DDR3 3x 2GB ; GeForce GTX 280 EVGA; Ubuntu 8.10 & Windows 7
LAPTOP: Intel Core 2 X9100 3,06 GHz ; 4 GB DDR2 ; nVidia Quadro FX; Ubuntu 8.10 & Windows XP & Windows 7 (tylko TEST)