TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Publiczna beta Windows 7 już jutro!

Odp: Publiczna beta Windows 7 już jutro!
« Odpowiedź #240 dnia: 10 Styczeń 2009, 13:18:42 »
nie wiem czemu się dziwisz jak większość programów nie korzysta z dwóch rdzeni

Offline PiasQ

« Odpowiedź #241 dnia: 10 Styczeń 2009, 13:37:18 »
nie wiem czemu się dziwisz jak większość programów nie korzysta z dwóch rdzeni

Ale system korzysta, a zapewne chodzi o szybkość działania systemu ...
Compal FL90 + T7500 2,2GHz + 2x1GB DDR2 667 MHz + GF8600GT + HDD 160GB + Aston Martin Rapide :P
** Specjalizuję się w nawigacjach :D **
Win: 3.11 -> 95 -> 98 (+SE) -> Me -> 2k -> XP Pro -> Vista Business x86 -> Windows 7 Beta
Polski Internetowy Klub Użytkowników Renault - klubrenault.pl

Offline B3RRY

« Odpowiedź #242 dnia: 10 Styczeń 2009, 14:17:35 »
Ja mam pytanie z innej beczki [tzw. spam ^^] czy sterowniki Nvidii bod Vistę będą działały z siódemką ? Bo właśnie zainstalowałem sobie 7 na kompie wszystko ładnie pięknie sterki się zainstalowały, ale mam problem ze sterami od grafy...

Offline Czujny

• 764
  • zast. red. prow. Komorkomania.pl
« Odpowiedź #243 dnia: 10 Styczeń 2009, 14:24:09 »
Mi stery 7 zainstalował (właśnie poprzez Windows Update w optional) do gforce'a od razu, ściągnął najnowsze możliwe (44mb) i ładnie chodzi. Nie wiem czy to może mieć coś do rzeczy ale pudełko od grafy szczyci się obrazkiem "Vista Ready" :]
« Ostatnia zmiana: 10 Styczeń 2009, 14:26:33 wysłana przez barthd »
Intel E5200| Palit GeForce 9600GSO 768mb DDRIII|2x2GB Kingston|at Windows 8 /// HTC Sensation EX

« Odpowiedź #244 dnia: 10 Styczeń 2009, 14:24:33 »
NVIDIA odpaliła stronę dla Windows 7 (http://www.nvidia.com/object/windows_7.html) i napisali tak:

NVIDIA drivers for the Windows 7 Beta release can be downloaded directly from Microsoft’s Windows Update service.

Instructions:
After a fresh installation of the Windows 7 Beta, click on the Start button.
Click Windows Update (it will be pinned to the top of the start menu). You can also type “Windows Update” into the start menu Search to locate Windows Update.
Within Windows Update, locate and install the NVIDIA driver update (it will either be an important update or an optional update depending on your system).

Czyli nie ma innych, a pytanie czy te z Visty będą działać, nie wiadomo ;)

Offline luto

• 203
« Odpowiedź #245 dnia: 10 Styczeń 2009, 14:24:58 »
Ja mam pytanie z innej beczki [tzw. spam ^^] czy sterowniki Nvidii bod Vistę będą działały z siódemką ? Bo właśnie zainstalowałem sobie 7 na kompie wszystko ładnie pięknie sterki się zainstalowały, ale mam problem ze sterami od grafy...
to jest beta :) mozesz sprobować ale nikt Ci nic nie obieca
Netbook: Acer Aspire One, Intel Atom 1,6, 1 Gb Ram, Intel 950, W7 B.7100
LAPTOP HP530: 1,5 Ghz, 1,5 Gb Ram, Intel 950, XP Prof SP3
HOMEPC: 1,7 Ghz, 1 Gb Ram, GeForce 4, Vista Ultimate
HOMEPC: 500 Mhz, 256 Mb Ram, Riva TNT2, XP Prof SP3

Offline B3RRY

« Odpowiedź #246 dnia: 10 Styczeń 2009, 14:25:30 »
Pociągnę najnowsze stery dla Visty, zainstaluje i dam znać ;p

Offline B3RRY

« Odpowiedź #247 dnia: 10 Styczeń 2009, 15:14:55 »
wszystko działa jak należy, sterowniki pod viste wykrywa jako sterowniki pod siódemkę
[strona nie jest już dostępna]
« Ostatnia zmiana: 27 Kwiecień 2023, 14:01:02 wysłana przez Mirahz »

« Odpowiedź #248 dnia: 10 Styczeń 2009, 15:16:39 »
Windows 7 zainstalowany :) Przetestowany i Odinstalowany :)

Różnica pomiędzy Vistą. Wydajność. Nic co mogło by przykuć Uwagę do nowego windowsa Nie ma. Inne tapety pasek startu (detale). Jednym słowem dla zwykłych zjadaczy chleba. Nic nowego i nic potrzebnego w tym systemie nie ma. Finalna wersja bedzie bardzo podobna do Visty tylko troszke ulepszona. Zamiast wziąść się do roboty i naprawić to co spierniczyli w Viscie jakimiś naprawde porzadnymi ŁATAMI Biora się za robienie od nowa "tego samego". Żen.  

Offline PiasQ

« Odpowiedź #249 dnia: 10 Styczeń 2009, 15:28:15 »
Windows 7 zainstalowany :) Przetestowany i Odinstalowany :)

Różnica pomiędzy Vistą. Wydajność. Nic co mogło by przykuć Uwagę do nowego windowsa Nie ma. Inne tapety pasek startu (detale). Jednym słowem dla zwykłych zjadaczy chleba. Nic nowego i nic potrzebnego w tym systemie nie ma. Finalna wersja bedzie bardzo podobna do Visty tylko troszke ulepszona. Zamiast wziąść się do roboty i naprawić to co spierniczyli w Viscie jakimiś naprawde porzadnymi ŁATAMI Biora się za robienie od nowa "tego samego". Żen.  

Nie rozumiem, a czego się niby spodziewałeś? Chyba właśnie tutaj o wydajność chodzi nieprawdaż?
Co według Ciebie prócz wydajności w Viście jest spieprzone?
Compal FL90 + T7500 2,2GHz + 2x1GB DDR2 667 MHz + GF8600GT + HDD 160GB + Aston Martin Rapide :P
Win: 3.11 -> 95 -> 98 (+SE) -> Me -> 2k -> XP Pro -> Vista Business x86 -> Windows 7 Beta

« Odpowiedź #250 dnia: 10 Styczeń 2009, 15:30:00 »

Nie rozumiem, a czego się niby spodziewałeś? Chyba właśnie tutaj o wydajność chodzi nieprawdaż?
Co według Ciebie prócz wydajności w Viście jest spieprzone?
Z tego co piszesz wynika ze Windows 7 ma byc Windowsem Vistą tylko z lepszą wydajnością??
Bez sensu jak już się robi nowy system to nie ździera się skóry z poprzedniego. Patrz XP->Vista

Offline PiasQ

« Odpowiedź #251 dnia: 10 Styczeń 2009, 15:33:59 »
Śmieszy mnie to, że dla Ciebie najważniejszy jest design systemu ... hmm ... ja myślałem, że najważniejsza jest szybkość, stabilność, bezpieczeństwo no i wygoda użytkowania ...
Poza tym Windows 7 ma się tak do Visty jak XP do 2000 ... ta sama historia. Według mnie Vista nie jest złym systemem, ale jest jedynie ociężała.

« Odpowiedź #252 dnia: 10 Styczeń 2009, 15:50:36 »
Ja tez zainstalowalem juz 7. Wersja x64 lecz niestety musze sie jej pozbyc i zassac wersje x86.
Niestety moj modem do neta (kablowka - INEA, Motorola SB5101) nie posiada sterownikow do wersji x64 a tylko do wersji x86 :/ a szkoda bo z checia bym z wersji 64bit skorzystal.
Zadam tez glupie pytanie - jak to odinstalowac :P nie chce mi sie bawic z formatami itp (chodzi glownie o boot menagera z w7 i niechec dododawania kolejnych systemow w nim xD)

« Odpowiedź #253 dnia: 10 Styczeń 2009, 16:10:39 »
Ja tez zainstalowalem juz 7. Wersja x64 lecz niestety musze sie jej pozbyc i zassac wersje x86.
Niestety moj modem do neta (kablowka - INEA, Motorola SB5101) nie posiada sterownikow do wersji x64 a tylko do wersji x86 :/ a szkoda bo z checia bym z wersji 64bit skorzystal.
Zadam tez glupie pytanie - jak to odinstalowac :P nie chce mi sie bawic z formatami itp (chodzi glownie o boot menagera z w7 i niechec dododawania kolejnych systemow w nim xD)

Zainstaluj sobie program EasyBCD 1.7.2 i w nim usuń bootloadera windowsa 7. Ja mialem na czystym dysku instalke wiec zalaczylem Viste ktora mam i poprostu zformatowalem dysk na ktorym byl Win 7.

« Odpowiedź #254 dnia: 10 Styczeń 2009, 16:14:52 »
Śmieszy mnie to, że dla Ciebie najważniejszy jest design systemu

Oj widocznie nie kumasz o co chodzi. Nie chodzi mi o wygląd a o FUNKCJONALNOSC. A ona jest identyczna jak w vista. Zero nowości zero. Większość osób nie kupi Win 7 tylko z tego wzgledu ze system laduje sie o te np:10 sec szybciej albo programy ciut szybcij chodzą. Jeśli już ktoś zdecyduje się kupić to Raczej stawia na NOWOŚCI jakies nowe funkcje. Ulepszenia. Coś swiezego nowego. Naprawde tego nie kumasz? To tak samo (sorki za porownanie) jak byś kupił NFS:U nic nowego odgrzewany kotlet co do poprzednich wersji.