TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Windows 7 dead...

Windows 7 dead...
« dnia: 07 Listopad 2009, 00:16:26 »
No cóż, od czego zacząć... Poszedłem do sklepu i jak zwykle zostawiłem włączony komputer (żebym nie musiał zaraz włączać :P). Wracam i patrze, że komp non stop się resetuje. Dokładniej to dochodzi to napisu "Starting", pojawia się czarny obraz, a następnie słychać charakterystyczne piknięcie - reset. I tak cały czas.
Żeby nie było to powiem od razu parę rzeczy:
*Tryb awaryjny również nie działa - sytuacja jak powyżej
*Płyta z W7 też nie radzi sobie z naprawą
*Gdy z płyty chce uruchomić przywracanie systemu, to pokazuje się komunikat, że nie można znaleźć żadnego punktu przywracania (a miałem ich kilkanaście)
*Próbowałem już odłączać dodatkowe urządzenia (drukarka, modem itp.)

To chyba wszystko. Może miał już ktoś podobną sytuacje i wie jak rozwiązać ten problem?

Odp: Windows 7 dead...
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Listopad 2009, 09:17:48 »
skoro nic nie skutkuje nie widze innej opcji jak format. jesli to nie pomoze to wina stoi po stronie hadware'u

« Odpowiedź #2 dnia: 07 Listopad 2009, 10:26:42 »
I zapomniałem, że da drugim dysku mam xp (nigdy do końca nie ufałem 7) Ze sprzętem wszystko jest ok, bo już sprawdzałem parę razy różnymi programami. Pliki też są na dysku, nawet widziałem pliki przywracania systemu... ale to tylko z poziom xp.

« Odpowiedź #3 dnia: 07 Listopad 2009, 16:44:44 »
to po co ci 7? :P

« Odpowiedź #4 dnia: 07 Listopad 2009, 22:38:57 »
to po co ci 7? :P
No patrz, czy beta nie jest przypadkiem po to, aby ją testować? Pewnie dlatego mam 7 :D Musze go jakoś "wskrzesić", bo mam tam parę ważnych rzeczy, a nie da się ich tak po prostu wyciągnąć z dysku...

Może ktoś ma jakieś pomysły?

Offline izaw

• 121
« Odpowiedź #5 dnia: 07 Listopad 2009, 23:09:39 »
To zdecyduj się, czy chcesz uruchomić system, czy odzyskać dane. A może jedno i drugie.

Nie zrażaj się. Mimo wszystko przed 7 w dłuższej perspektywie nie uciekniesz. Więc - nabieraj doświadczenia.
"Nie ma programów bezpiecznie działających, są co najwyżej niedostatecznie przetestowane"
Prawo Murph'ego

« Odpowiedź #6 dnia: 08 Listopad 2009, 00:50:31 »
Obie sprawy łączą się - jak odpalę system to i odzyskam dane. A co do doświadczenia z 7 to uwierz, że mam go już chyba zbyt wiele  ::) Już nie raz przysporzył mi wiele problemów, ale z aktualnym jeszcze się nie spotkałem.
Więc jakieś propozycje jak uruchomić dziada?

« Odpowiedź #7 dnia: 08 Listopad 2009, 10:43:27 »
z dysku da się wyciągnąć dane bez konieczności uruchamiania systemu, chyba ze zainstalowałeś go jak np Ubuntu z poziomu Windowsa czyli obraz systemu na dysku, lub jakoś dysk z win7 jest chroniony. ale że win tak się prawdopodobnie nie da zainstalować to nie widzę problemów. miałem równolegle Linux i win7 i z pobraniem danych z jednego systemu na drugi nie było problemów.