TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Windows 7 RC => Windows 7 Professional

Windows 7 RC => Windows 7 Professional
« dnia: 09 Listopad 2009, 13:11:30 »
Witam,

Szukałem podobnego problemu na forum, ale w tym gąszczu nie doszukałem się. Ale do rzeczy.

Posiadam w chwili obecnej wersje Win7 RC - build 7100 (32bit) - chcę teraz kupić Win7 professional (32 lub 64) i z tym związane jest moje pytanie. Czy da się jakoś bezboleśnie przejść z RC na pełną wersję (mowa o 32bit => 32bit) np. wpisując nowy nr seryjny (o ile dobrze się orientuję to RC była w wersji Ultimate, więc przejście do Pro może być kłopotliwe - chyba) ? I drugie pytanie to jak wyglądało by przejście z RC na Pro 64bit ?
Będę wdzięczny za pomoc w tej kwestii, bo mam Win 7 RC na komputerze produkcyjnym i reinstalacja całego softu, konfiguracja niektórych licencji, itd. wcześniej zajęła mi cały dzień i nie chcę tego znowu przechodzić.

Offline Madzia

• 1220
Odp: Windows 7 RC => Windows 7 Professional
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Listopad 2009, 13:38:23 »
Chyba tylko format, ale nie wiem do konca ;D

Offline Tom

• 589
  • ;)
« Odpowiedź #2 dnia: 09 Listopad 2009, 15:09:02 »
Upgrade'y są możliwe, lecz potem mogą mieć bardzo kiepskie skutki. Lepiej spędzić te kilka godzin na zapisywaniu wszystkiego gdzieś i czystej instalacji, niż potem męczyć się z wieloma błędami.
MSI Wind U100  |  W7 RTM Home Premium

« Odpowiedź #3 dnia: 10 Listopad 2009, 16:55:34 »
Chyba tak będzie lepiej faktycznie, choć miałem małą nadzieję, że uda się jakoś to zrobić bezboleśnie :) - przy okazji formatu włożę dodatkowe 4gb ramu i zainstaluję wersję 64bit

Jeszcze mam pytanie kiedy mija koniec licencji RC (o ile dobrze pamiętam to w marcu) i czy muszę kupować pełną wersję Win7, czy update jak mam w chwili obecnej Windows XP Professional (w różnych źródłach, są sprzeczne informacje - na pudełkach jest że tylko z Visty, a w necie, że działa też update z XP) jak to jest w rzeczywistości ?