TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

dziwny bluetooth

Offline c-4

dziwny bluetooth
« dnia: 15 Listopad 2009, 16:39:55 »
witam, pisałem w innym wątku o problemach z zainstalowaniem bluetooth, poradziłem sobie juz z tym i bluetooth działa, mam natomiast teraz inny problem z bluetooth. po zainstalowaniu sterowników obok zegarka pojawia się ikonka bluetooth i urządzenie widoczne jest w panelu sterowania, jeśli kliknę na ikonkę i wybiorę WYŁĄCZ ADAPTER (po to żeby nie działał niepotrzebnie) to ikonka znika ale i urządzenie  z menadżera urządzeń i nie da się go włączyć ponownie, bądź ja nie wiem jak? jedynym rozwiązaniem jest ponowne zainstalowanie sterowników i znowu ikonka jest widoczna obok zegarka, ale to nie o to chodzi, żeby tak się bawić w instalowanie non stop od nowa. Czy ktoś wie dlaczego po wyłączeniu adaptera zniaka on z menadżera urządzeń i jak zrobić żeby ikonka zmieniła się tylko na kolor czerwony i nadal była obok zegarka i żeby bluetooth można było włączać kiedy tylko się chce.

mój sprzęt to laptop dell xps m1530

Offline Lalik

Odp: dziwny bluetooth
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Listopad 2009, 12:53:24 »
witaj ja mam studio 1537 i u mnie owszem tak samo jak u ciebie ikonka znika .... ale po restarcie pojawia jako wylaczony adapter .... i w karzedej chwili mozna ja wlaczyc .... :) pewnie u ciebie bedzie podbnie

Offline c-4

« Odpowiedź #2 dnia: 16 Listopad 2009, 19:28:25 »
heh, no niestety u mnie tak nie jest, wylaczylem, zniknęła ikonka i po restarcie dalej jej nie ma i nie ma adaptera widoczengo w panelu sterowania :(

« Odpowiedź #3 dnia: 16 Listopad 2009, 19:33:23 »
A korzystasz z oryginalnych sterow czy tez posilkujesz sie jeszcze jeszcze widcommem albo bluesoleil?

Offline c-4

« Odpowiedź #4 dnia: 16 Listopad 2009, 22:33:37 »
oryginalne ze strony dell'a

Offline Lalik

« Odpowiedź #5 dnia: 17 Listopad 2009, 13:37:57 »
sprawdz jeszcze w autostarcie czy masz wlaczony adapter ...msconfig zakladka uruchamianie i tam powinien byc bluetooth softwere jesli nie bedzie sproboj innych sterownikow do ktoregos modelu studia xps np 1640 ja w studio 1357 wlasnie tych uzywam poniewaz pod mojego lapa nie ma wogole sterownikow pod 7 .... u mnie te chodzą dobrze ....tylko wczesniej te stare odinstaluj ....