TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Menu wyboru systemu.

Menu wyboru systemu.
« dnia: 17 Listopad 2009, 16:19:28 »
Witam mam problem , mianowicie usunąłem  Windows 7  i pozostało mi po nim menu wyboru systemu (Miałem XP i Win7 , teraz mam tylko XP) jak je usunąć ?? Kiedyś znalazłem poradnik na tym forum jak to zrobić ale teraz nieumiem tego znaleść :/ Pomożecie??

Offline hubert1

• 650
  • "bo liczą się wspomnienia, prawda, prawda" :D
Odp: Menu wyboru systemu.
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Listopad 2009, 20:43:48 »
edycja pliku boot.ini
usun wpis multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINNT="nazwa win 7" /fastdetect lub podobny, w zadnym razie nie ruszaj reszty ani tym bardziej wpisu jak obok tylko z wpisem windows xp.

« Odpowiedź #2 dnia: 18 Listopad 2009, 16:46:07 »
Dzięki za odp.

« Odpowiedź #3 dnia: 18 Listopad 2009, 19:02:53 »
gdzie mogę znaleźć plik boot.ini?

Offline hubert1

• 650
  • "bo liczą się wspomnienia, prawda, prawda" :D
« Odpowiedź #4 dnia: 18 Listopad 2009, 21:42:53 »
na dysku c (lub innej partycji na której masz windowsa) ale przedtem wejdz w opcje folderów i zaznacz "pokaz ukryte pliki i foldery" i odznacz "ukryj chronione pliki systemu operacyjnego". Możesz również otworzyć plik przez narzędzie msconfig.

« Odpowiedź #5 dnia: 18 Listopad 2009, 21:48:27 »
ewentualnie ustaw czas wyboru systemu na 1 sekunde, nie wiem czy z 0 sekund zadziala