TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Windows 7 przez Virtual PC

Offline M.

Windows 7 przez Virtual PC
« dnia: 10 Styczeń 2009, 22:28:26 »
Mam pytanie. Otóż jeżeli będę chciał uruchomić 7 przez Virtual PC, mam zrozumieć że normalnie zainstaluje mi się na dysku, z tą różnicą że będzie się uruchamiać poprzez program? I czy zainstaluje się na nowej partycji? Z góry dzięki za odp. :)

ziebal

Odp: Windows 7 przez Virtual PC
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Styczeń 2009, 22:30:41 »
Mam pytanie. Otóż jeżeli będę chciał uruchomić 7 przez Virtual PC, mam zrozumieć że normalnie zainstaluje mi się na dysku, z tą różnicą że będzie się uruchamiać poprzez program? I czy zainstaluje się na nowej partycji? Z góry dzięki za odp. :)

Tak - będziesz miał okno z Windows 7.
Nie, nie zainstaluje się na nowej partycji - stworzy sobie wirtualny dysk (plik vhd) i w nim będzie przechowywać wszystkie dane.

Offline M.

« Odpowiedź #2 dnia: 10 Styczeń 2009, 23:05:11 »
Ok, dzięki za pomoc. :)

Jeszcze 1 pytanie: jak mam potem pozbyć się Windy? Mam usunąć po prostu wirtualny dysk?

Offline tbgkol

• 2132
  • "Live together, die alone, man."
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Styczeń 2009, 23:08:15 »
Tak i jednego pliku konfiguracyjnego systemu, który znajduje się domyślnie w tym samym folderze co wirtualny dysk. :)
Odszedłem z powodu chamstwa michaua. ;)

Offline michau

• 3974
« Odpowiedź #4 dnia: 15 Styczeń 2009, 20:52:42 »
Tylko jeden plik tam jest?

Offline tbgkol

• 2132
  • "Live together, die alone, man."
« Odpowiedź #5 dnia: 15 Styczeń 2009, 22:37:45 »
Jeden plik konfiguracyjny plus plik dysku wirtualnego, zdaję się. ;)
Odszedłem z powodu chamstwa michaua. ;)