TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Vista Home Premium upgrade Win7 HP

Vista Home Premium upgrade Win7 HP
« dnia: 09 Grudzień 2009, 23:27:49 »
Witam, dużo juz czytalem w necie itd. ale wszystko mi się pomieszalo wiec prosze nie pisac zbednych komentarzy. Więc tak. Posiadam Viste HP oryginalna oczywiscie i chcialbym zaliczyc upgrade do win7.Pytaniem jest, co dokladnie musze zrobic ?? Posiadam nosnik ( msdnaa) z windows 7 ultimate, natomiast ponoc jezeli usunie sie 1(chyba jeden albo z 2 ) plik z obrazu, bedzie mozliwosc instalacji wielu wersji( HP, PROF,ULTIMATE itd). Czy za pomoca tego nosnika moglbym dokonac upgrade? Jezeli tak to prosilbym o dokladny opis dokonania tego meczacego mnie tematu.
Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawam :)  ??? ???

Dodam pytanie: Czy gdybym zainstalował win7 HP z plyty oryginalnej( to chyba nie ma znaczenia) i wpisał cd key Visty HP to czy by to w jakikolwiek sposob zadziałało?
« Ostatnia zmiana: 09 Grudzień 2009, 23:46:55 wysłana przez chilly313 »

Odp: Vista Home Premium upgrade Win7 HP
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Grudzień 2009, 00:15:47 »
Tak moglbys dokonac upgrade a zeby miec wybor wszystkich wersji trzeba usunac plik ie.cfg.Upgrade wykonujesz wsadzajac nosnik do napedu i spod visty wybierasz opcje aktualizacji do windows 7.Ale to nie jest legalne ;).A key od visty nie bedzie pasowal do windows 7

« Odpowiedź #2 dnia: 10 Grudzień 2009, 00:19:56 »
Czyli rozumiem ze jezeli teraz mam Viste HP to jezeli usune tamten plik, i wsadzę plyte od msdnaa i wybiore opcje aktualizuj( czy tam upgrade) to key jakby zostanie przeniesiony z Visty HP do Win7 HP tak ?

« Odpowiedź #3 dnia: 10 Grudzień 2009, 00:24:49 »
Niestety trzeba ponownie aktywowac system i wpisac nowy klucz ;)

« Odpowiedź #4 dnia: 10 Grudzień 2009, 00:29:14 »
Skad mam ten klucz wziac? Zdawalo mi sie inaczej, ze jakos ten klucz przejdzie, czy bede mogl wpisac klucz Visty i bedzie tak jak bylo oryginalnie, tylko ze zmiana z visty na win7 ale coz...

« Odpowiedź #5 dnia: 10 Grudzień 2009, 00:33:04 »
No nie bo jak nawet zamawiasz u producenta komputera tylko sama wersje upgrade to dostajesz tez nalepke z kluczem ;).A klucz mozna wziasc z msdnu na blogu forum poszukaj.Chyba jeszcze nie sa poblokowane a raczej napewno ;)albo uzyj aktywatora potem jakiegos.Ale klucz to lepsze rozwiazanie

« Odpowiedź #6 dnia: 10 Grudzień 2009, 00:35:46 »
Czyli nie zrobie z Visty HP oryginalnego Win7 Hp :D ok dzieki wielkie za odp. pozdrawiam i dobranoc.

« Odpowiedź #7 dnia: 11 Grudzień 2009, 21:55:48 »
A ja mam pytanie następujące : powiedzmy, że mam dwa komputery, jeden domowy desktop i służbowy laptop. Na obydwu jest Vista Home Premium. Ten służbowy laptop ma możliwość "darmowego" przejścia na 7. Ale bardziej by mi zależało na posiadaniu 7 na stacjonarnym, który tej "darmowej" możliwości nie posiada. Czy zatem jeśli zamówię upgrade do laptopa będzie się dało zaistalować go na stacjonarnym ? jak to się ma do legalności ?

Offline hubert1

• 650
  • "bo liczą się wspomnienia, prawda, prawda" :D
« Odpowiedź #8 dnia: 11 Grudzień 2009, 23:21:31 »
teoretycznie łamiesz licencję, zasady używania softu i przez to tracisz legalność. Ale w praktyce (wga) system identyfikuje się jako legalny.