Witam..
No więc mam niemały problem. Na początku podam moją konfigurację sprzętową:
Pentium D 3,2 Ghz
Gigabyte GA945PL S3
Kingston 1GB (667mhz) + 2GB (800mhz)
GF 9800 GT 512 MB Ultimate
Samsung Spinpoint F3 hd502hj 500GB 16MB cache.
Fortron ATX-400PNF 400Watt
oraz Karta dźwiękowa Sound Blaster Audigy SB 0570
Pracowałem na tym zestawie tylko na systemie Win XP. Wszystko OK. Postanowiłem spróbować sił w Win 7 Ultimate.
Wszystko ładnie wyglądało, pracowało aż do momentu kiedy chciałem instalować sterowniki do karty dźwiękowej. Pobierałem chyba ze 4 rodzaje sterowników do tej karty pod Win 7 32bit ze strony Creative... Przy każdych podczas odtwarzania dźwięku .. dziwnie trzeszczało, strzelało w głośnikach co jakies 2, 3 sekundy. Przy oglądaniu filmów przycinał się obraz wraz z dźwiękiem "wyglądało to jakby obciążenie procesora/pamięci" ale to na pewno nie to. Podłączyłem głośniki (też Creative 5.1) pod zintegrowaną kartę na tej płycie (jakiś Realtek HD) i wszystko dobrze odtwarzało, bez zacinania się - wiadomo - gorsza jakość dzwięku, nawet znacząca różnica.
Zrobiłem ponownego formata, zainstalowałem Win 7 32bit i .... doszedlem do kroku instalacji sterowników. Chciałem zainstalować takie sterowniki, jakie instalowałem podczas pracy na Win XP. No i gdy już ładował się sterownik podczas instalacji.... nagle ujrzałem taki widok ....
i pozostawał mi już tylko reset.
Po ponownym rozruchu pojawiał się ten ekran po "ładowaniu systemu" , znikał i komputer się restartował i tak trwała by cała pętla.
Musiałem uruchomić odzyskiwanie systemy zeby moc ponownie pracować. Naprawde nie rozumiem czemu się dzieją takie rzeczy z tą kartą na tym sprzęcie gdy na XP współpracuje to wszystko w należytym porządku. Czy istnieje jakieś wyjście z tej sytuacji (prócz wymiany karty lub używania zintegrowanej)?