TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Problem z instalacja Win7...

Problem z instalacja Win7...
« dnia: 11 Styczeń 2009, 14:09:13 »
Witam. Mam problem. Pobralem Windowsa 7 w ISO. Nagralem na plytke poprez Daemona (ustawilem w programie na wirtualny dysk, a pozniej w nero zaznaczylem zeby nagral z tego dysku. Dobrze to zrobilem?). Wkladam plytke, restartuje kompa, pisze bootowanie cd/dvd czy cos takiego i jak wgrywalem WinXP to pisalo zeby nacisnac jakis klawisz. Teraz nic nie pisze ;/. Co zrobilem nie tak. Pomozcie, bo jestem bardzo ciekaw tego Windowsa.

Odp: Problem z instalacja Win7...
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Styczeń 2009, 14:12:01 »
Witam. Mam problem. Pobralem Windowsa 7 w ISO. Nagralem na plytke poprez Daemona (ustawilem w programie na wirtualny dysk, a pozniej w nero zaznaczylem zeby nagral z tego dysku. Dobrze to zrobilem?). Wkladam plytke, restartuje kompa, pisze bootowanie cd/dvd czy cos takiego i jak wgrywalem WinXP to pisalo zeby nacisnac jakis klawisz. Teraz nic nie pisze ;/. Co zrobilem nie tak. Pomozcie, bo jestem bardzo ciekaw tego Windowsa.

Jeśli nie chcesz nagrywać ponownie płytki to odpal instalke z pod WIND xp ;) zamontuj obraz w DEMONIE i odapl instalacje ;) (pamiętaj ze musisz mieć wolny dysk) a reszta sama będzie się robiła najpierw skopiują się pliki a potem reszta ;)
PC: Intel Core i7 965 EE 3,20 GHz ; Corsair DDR3 3x 2GB ; GeForce GTX 280 EVGA; Ubuntu 8.10 & Windows 7
LAPTOP: Intel Core 2 X9100 3,06 GHz ; 4 GB DDR2 ; nVidia Quadro FX; Ubuntu 8.10 & Windows XP & Windows 7 (tylko TEST)

« Odpowiedź #2 dnia: 11 Styczeń 2009, 14:19:22 »

Jeśli nie chcesz nagrywać ponownie płytki to odpal instalke z pod WIND xp ;) zamontuj obraz w DEMONIE i odapl instalacje ;) (pamiętaj ze musisz mieć wolny dysk) a reszta sama będzie się robiła najpierw skopiują się pliki a potem reszta ;)

Nagrac moge ponownie plytke, tylko powiedz jak mam to zrobic zeby bylo dobrze. A to co ty napisales to niestety nic nie rozmumiem :P. Chce wgrac od nowa winde, ale nie XP tylko ta 7. Co ma do tego XP?

« Odpowiedź #3 dnia: 11 Styczeń 2009, 14:24:24 »
Ale chcesz usunąć zupełnie win xp ? Jeśli tak to pobierz sobie Alcochola  120% i przy pomocy tego programu (opcja KREATOR NAGRYWANIA) wybierasz obraz wrzucasz płytke DVD nagrywasz potem botujesz i powinno działać.
PC: Intel Core i7 965 EE 3,20 GHz ; Corsair DDR3 3x 2GB ; GeForce GTX 280 EVGA; Ubuntu 8.10 & Windows 7
LAPTOP: Intel Core 2 X9100 3,06 GHz ; 4 GB DDR2 ; nVidia Quadro FX; Ubuntu 8.10 & Windows XP & Windows 7 (tylko TEST)

« Odpowiedź #4 dnia: 11 Styczeń 2009, 15:18:19 »
Kolega pewnie nagrał sam plik .Iso na płytę i się dziwi że nie działa  ;D
Sempron 2.8+(2400Mhz), GA-K8NS, Ram Geil 2GB DDR, X1650Pro 256, HDD:Samsung250, Maxtor160, Seagate80, SBAudigy 4ZS, Samsung 24", Chieftec 450W