TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Ikona połączenia

Ikona połączenia
« dnia: 02 Grudzień 2009, 17:27:08 »
Mam taki problem.

W windows 7 po połączeniu z internetem ikona w pasku zadań jest z wykrzyknikiem (brak połączenia z internetem).Dodam iż pomimo takiego komunikatu Internet jest (www, poczta itp). Więc jest to bardzo irytujące.
Dzieje się to wtedy gdy KIS 2010 w momencie łączenia jest aktywny. Jeśli wstrzymam pracę KIS, połączę się, a następnie włączę KIS, ikona pokazuje że wszystko jest ok.
Doszedłem więc do wniosku że wina leży w tymże programie a ściślej w jego firewallu (gdyż korzystam z niego a nie z windows'owego).

Pewnie zablokowany jest jakiś port lub jakaś usługa poprzez co Win7 sprawdza czy internet jest czy nie ma. Czy wiecie za pomocą czego Windows to sprawdza???

Z góry dziękuje za odpowiedź.

Odp: Ikona połączenia
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Grudzień 2009, 15:45:09 »
Moja odpowiedz KIS to szajs  :D wole darmowe programy typu Avira przynajmniej nie komplikuje życia windowsowi a chronią wyśmienicie  ;)

« Odpowiedź #2 dnia: 04 Grudzień 2009, 15:47:09 »
Jakby darmowe programy chroniły wyśmienicie to by ludzie nie kupowali komercyjnych. Pracuje w firmie w której mam na co dzień doczynienia z różnymi programami AV i Aviry to bym w życiu nie zainstalował, ani żadnego innego darmowego.
« Ostatnia zmiana: 04 Grudzień 2009, 15:49:24 wysłana przez pawkrol »

« Odpowiedź #3 dnia: 17 Grudzień 2009, 23:15:51 »
Ja ze swojej strony polecę NIS 2010

Offline Lalik

« Odpowiedź #4 dnia: 17 Grudzień 2009, 23:26:52 »
Ja również polecę Nortona coprawda ja uzywam samego antywirusa 2010 ale przynajmniej wiem że niczego mi nie zablokuje, jesli chodzi o darmowe mogę powiedzieć tylko że jesli miałabym wybierać pośrod darmowych wybrałąbym avirę i mimo tego co powiedział kolega, poczesci mówiąc prawdę ze gdyby darmowe były dobre ludzie nie kupowali by komercyjnych tu miał rację i z tym sie zgodzę, ale jakbym nie miała wyjscia własnie z darmowych wybrałabym avirę. Kis dla mnie to porażka antywirusa tak samo zachwalany wszedzie NOD (jedyna zaleta chyba najmniej ważna to to że nie obciąża sytemu) wychodzę z założenia ze kążdy może miec swoije zdanie i każdy z nas juz cos przetestował ja testowałam wiekszość i darmowe i płatne wybrałam nortona bo to on przynajmniej u mnie, sprawował sie najlepiej :)

« Odpowiedź #5 dnia: 22 Grudzień 2009, 16:25:00 »
Ten program co pokazuje w trayu sieć jest głupi. Nie warto się nim sugerować.